Acasă Administratie Se reiau procedurile pentru puntea de la Ştrand

Se reiau procedurile pentru puntea de la Ştrand

658
0
DISTRIBUIȚI

Ultimele speranţe ale pietrenilor pedeştri care au tot sperat că, în această vară, vor putea ajunge pe scurtătură la Ştrandul Municipal, pe puntea pietonală din zona cartierului Precista, au fost năruite ieri de primarul Andrei Carabelea.

Acesta a anunţat că puntea va rămâne închisă multe luni de acum încolo şi, mai mult, procedurile de licitaţie pentru refacerea căi de acces vor trebui reluate de la zero!

Edilul a spus că, săptămâni întregi, s-au purtat discuţii sterile între reprezentanţii proiectantului, ai firmei care ar fi trebuit să facă lucrarea, dirigintele de şantier şi oameni din primărie. Executantul a cerut schimbarea soluţiei tehnice, deoarece nu a găsit un subcontractant pentru livrarea şi apoi montarea cablurilor de rezistenţă, însă proiectantul s-a opus.

„Decât să perpetuăm aceste discuţi, oricum fără finalitate, am ajuns la concluzia că mai bine constructorul renunţă la contract. Eventual va fi modificată soluţia tehnică şi, către sfârşitul anului, vom scoate din nou lucrarea la licitaţie“, a spus primarul Andrei Carabelea.

Lucrările ar fi trebuit să înceapă în luna februarie, când a fost semnat contractul cu firmele Entum SRL Baia Mare şi Azimut Com SRL Acăţari (judeţul Mureş), dar nu au demarat nici acum.

Contractul de execuţie are o valoare de 1,865 milioane de lei (fără TVA), şi prevede un termen maxim de execuţie de şase luni.Reamintim că pentru reabilitarea punţii către ştrand au fost organizate cinci licitaţii, dintre care patru ratate din cauza lipsei de oferte.

La ultima licitaţie au fost două oferte: cea declarată câştigătoare şi ce a firmei Moldocor SA Piatra-Neamţ.

Circulaţia pe punte a fost interzisă la finalul lunii iulie 2022, în plin sezon estival,  printr-o decizie a primarului  Andrei Carabelea, deoarece nu mai prezenta deloc siguranţă pentru pietoni.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.