Acasă Social Se finalizează proiectul „Vino voluntar alături de noi“, iniţiat de Asociaţia...

Se finalizează proiectul „Vino voluntar alături de noi“, iniţiat de Asociaţia ECOFOREST Neamţ şi finanţat de Municipiul Piatra-Neamţ

747
0
DISTRIBUIȚI

În ziua de 21 septembrie 2014, s-a desfăşurat  activitatea dedicateă „Zilei Internaţionale a Păcii,“ „Desene pe asfalt“.  Acţiunea  a fost rea-lizată  de managerul de proiect, ing. Veronica Corduneanu, şi asistent manager,  ing. Maricela Covrig.

Activitatea desfăşurată la Ştrandul Tineretului a fost un real succes. 36 de copii din clasele a III-a şi a-IV-a însoţiţi de doamnele învăţătoare Carmen Olteanu, Daniela Acristinei, Maria Burghelea şi câţiva părinţi şi-au arătat ta-lentul creativ şi s-au întrecut în realizarea desenelor pe asfalt dedicate Zilei Internationale a Păcii. Juriul format tot din copii a acordat  Pre-miul I elevei Andreea Florea, premiul al II-lea elevei Teodora Teacă, premiul al-III-lea elevului Lorento Munteanu şi menţiune elevei Ana Andreea Verdeş. Toţi copiii participanţi  au primit diplome, cărţi şi dulciuri. Finalul a fost o frumoasă plimbare cu telegondola, de unde copiii şi părinţii acestora au putut admira panorama oraşului Piatra-Neamţ.

Prin acest proiect am dorit să atragem copiii, tinerii, adulţii şi persoanele în vârstă în activitatea de vo-luntariat desfăşurată din proprie iniţiativă, în folosul comunităţii, oferind timpul, talentul şi energia în sprijinul altora, fără o recompensă de natură financiară. Ne-am propus să organizăm patru întâlniri publice pe diverse teme de promovare a voluntariatului, ca formă de educaţie civică; să realizăm un CD şi  o pagină Web pentru prezentarea activităţilor din proiect;  să colectăm două tone de hârtie, 125 de deseuri PET şi 200 de kilograme de deşeuri din aluminiu, să confecţionăm 600 de felicitări hand made, iar cu banii colectaţi din vânzarea felicitărilor şi a deşeurilor să ajutăm familii nevoiaşe cu mulţi copii şi persoane defavorizate. Suntem la finalul proiectului şi avem o satisfacţie deosebită de a fi realizat scopul şi obiectivele propuse. Mulţumim pe această cale voluntarilor de la Liceul de Arte „Victor Brauner“, conducerii Şcolii Gimnaziale nr. 3, pentru modul în care au răspuns solicitărilor noastre şi tuturor celor implicaţi în implementarea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.