Acasă Sport Fotbal – Cupa României, faza „16“-imilor de finală / „Pinalty“, talismanul Ceahlăului:...

Fotbal – Cupa României, faza „16“-imilor de finală / „Pinalty“, talismanul Ceahlăului: Egalare în ultima fază din timpul regulamentar, calificare în prelungiri!

642
0
DISTRIBUIȚI

 

Sport Club Bacău – FC Ceahlăul 1-5 (0-0)

l au marcat: Căinari (68) / A. Marc (90^4), Pavel (92),  Popadiuc (99, 103, 111)

l au arbitrat: Iulian Dima (Bucureşti) – Daniel Hulubei (Vaslui) şi Iulian Cătălin Brânză (Botoşani)

l formaţii de start:

SC Bacău: Petrariu – Mihălăchioae, Lozneanu, Adăscăliţei, Sascău – Căinari, Taban, Cl. Tudor, Hurdubei (cpt.) – Curiliuc, Predoiu. Antrenor: Cristian Popovici.

Rezerve: Savu – Burcã, Dumitriu, Ungureanu, Luncanu, Rusu, Vraciu

Ceahlăul: Calancea – Ţepeş, A. Marc (cpt.), Ichim, L. Cazan –  Popadiuc, Onciu, Clonin, Chitoşcă – Ştefănescu, Cârjan. Antrenor: Florin Marin.

Rezerve: Jovic – Gorea, M. Rusu, Tãbãcariu, A. Pavel, Mateciuc, Margină.

l cum s-a marcat:

1-0  min. 68: Căinari a preluat balonul venit dintr-o centrare a lui ungureanu la colţul careului nemţean de 16 metri, iar după un dribling scurt l-a învins pe Calancea cu un şut imparabil, la colţul lung.

Revenirea patronului Gheorghe Ştefan lângă echipă a reprezentat ieri talismanul Ceahlăului. Primarul de Piatra Neamţ a asistat ieri la jocul favoriţilor, iar înainte de meci s-a mai achitat de o parte din datoriile către jucători. La Bacău, pe terenul „Letea“, formaţia antrenată de Florin Marin a izbutit, într-un mod cu totul surprinzător pentru întreaga asistenţă, să obţină calificarea în turul superior al Cupei României. Împotriva divizionarei secunde din oraşul vecin, ai noştrii au jucat ieri atât cât şi când a trebuit. Până la ultima fază a celor patru minute de prelungiri, la capătul timpului regulamentar de joc, pietrenii s-au împotmolit, iarăşi, în propriile erori. De partea cealaltă, pe fondul ineficienţei în joc a grupării de primă ligă, golul marcat de Căinari părea să încheie, iarăşi devreme, o nouă „aventură“ a Ceahlăului în Cupa României. Prima experienţă dezamăgitoare ai noştri au trăit-o la debutul sezonului, odată cu eşecul de la Galaţi, în Cupa Ligii Profesioniste de Fotbal, când au fost eliminaţi (2-3) la penalty-urile de departajare de Oţelul.

„Triplă“ Popadiuc

„Viza“ pentru accesul în turul superior, faza optimilor de finală, Ceahlăul a obţinut-o în reprizele de prelungiri. La 1-0 pentru localnici, în cea din urmă fază a minutelor de prelungiri acordate după timpul regulamentar de 90 minute, antrenorul Florin Marin i-a cerut căpitanului Andrei Marc să urce în atac. Acesta a respectat indicaţiile primite şi a înscris golul care amâna verdictul final. Imediat s-a auzit şi fluierul „centralului“ Dima pentru finalul partidei înaintea reprizelor de prelungiri.

Debusolaţi şi storşi de puteri, elevii lui Cristi Popovici au devenit cu trecerea timpului o pradă mult prea uşoară pentru formaţia Ceahlăul. Cu reuşia lui Pavel din primul minut al reprizelor de prelungiri şi „tripla“ lui Popadiuc, pietrenii au punctat cât nu reuşiseră în jumătate din meciurile desfăşurate în campionat.

Parcursul în Cupă poate duce în Europa League

Competiţia are o miză specială, de mare importanţă pentru cea mai mare parte a formaţiilor participante inclusiv în campionatul Ligii 1 interne. Câştigătoarea Cupei României (sau chiar şi finalista în cazul în care noua deţinătoare a trofeului obţine titlul în campionat) are asigurată participarea în viitoarea ediţie a unei întreceri europene inter-cluburi mult râvnite: Europa League.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.