Acasă Eveniment S-a găsit ac de cojocul lui Orlando

S-a găsit ac de cojocul lui Orlando

1235
3
DISTRIBUIȚI

Celebrul Orlando ar putea fi pus „la păstrat’’. Reprezentanţii unui centru în care sunt instituţionalizaţi minorii delincvenţi, din ţară s-au arătat dispuşi să-l primească pe Orlando, celebrul infractor minor care a exasperat populaţia unui întreg oraş. În acest centru, Paul Bumberică va avea parte de un regim închis, astfel că e greu de crezut ca va putea fugi în condiţiile în care unitatea are un sistem de securitate adecvat.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ a purtat corespondenţă cu câteva centre în care pot fi instituţionalizaţi minorii care comit tot felul de infracţiuni, iar de la unul dintre ele răspunsul a fost favorabil. „Pasul următor este obţinerea acordurilor din partea celor două instanţe, şi când spun acest lucru mă refer la Comisia pentru Protecţia Copilului Neamţ şi comisia similară din judeţul în care se află centrul respectiv. După ce vom primi acest accept, imediat îl vom putea pune în aplicare. Prin această măsură urmărim ruperea minorului din mediul infracţional în care se află, de maturii care îi asigură protecţia, chiar dacă va fi pentru o perioadă scurtă de timp, dat fiind faptul că în luna februarie împlineşte 14 ani. Totodată, acest caz ar trebui să transmită şi un mesaj. Este vorba despre necesitatea aprobării standardelor  de calitate pentru servi-ciile specializate dar şi grăbirea înfinţării acestor centre care să ofere aceste servicii specializate“, a declarat Eugen Simion, seful Serviciului Copil Abuzat din cadrul DGASPC Neamţ.

În cadrul centrului minorii primesc consiliere şi sunt monitorizaţi de personal specializat, format din psihologi, asistenţi sociali, specialişti educatori, pentru educaţia nonformală şi informală.

(S. DAMIAN)

3 COMENTARII

  1. […] Celebrul Orlando ar putea fi pus „la păstrat’’. Reprezentanţii unui centru în care sunt instituţionalizaţi minorii delincvenţi, din ţară s-au arătat dispuşi să-l primească pe Orlando, celebrul infractor minor care a exasperat populaţia unui întreg oraş. În acest centru, Paul Bumberică va avea parte de un regim închis, astfel că e greu de crezut ca va putea fugi în condiţiile în care unitatea are un sistem de securitate adecvat. Detalii pe Realitatea Media […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.