Acasă Social Şcolarii din Piatra Şoimului şi Taşca în vizită la Centrul „Pietricica“

Şcolarii din Piatra Şoimului şi Taşca în vizită la Centrul „Pietricica“

780
0
DISTRIBUIȚI

La Centrul Social „Pietricica“ din Piatra-Neamţ a fost edificat un paraclis în care se vor oficia slujbe religioase, lăcaş realizat la iniţiativa conducerii centrului, cu ajutorul autorităţilor locale şi datorită sprijinului financiar al preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ – Mihai Apopii.

Slujba de sfinţire a paraclisului a fost săvârşită joi, 6 noiembrie, de un sobor de preoţi. La eveniment au participat şi o parte dintre elevii şcolilor gimnaziale din Piatra Şoimului şi Taşca, coordonaţi de profesoara Liliana Roibu şi  de preotul Andrei Lascu. După slujbă, elevii au prezentat un emoţionant program artistic. Piesele vocal-instrumentale au fost alese în concordanţa cu importanţa evenimentului, iar solista Bianca-Elena Rotaru din Podoleni a adus mângâiere şi caldură în sufletele tuturor.

„Obiectivul acestui proiect este atragerea elevilor către spiritualitate, generozitate, dezvoltarea sentimentelor de dragoste pentru valorile naţionale, pentru aproape, promovarea tradiţiei populare, sensibilizarea în relaţionarea cu persoanele vârstnice. Activitatea în sine a fost o experienţă educativă, plină de armonie, culoare, magie, reunind  într-un singur loc etapele vieţii: copilăria tinereţea, bătrâneţea“, a spus profesoara Liliana Roibu – iniţiatoarea proiectului.

(L. ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.