Acasă Administratie Scandal şi demiteri la LocativServ

Scandal şi demiteri la LocativServ

3464
2
DISTRIBUIȚI

l societatea are un nou director

Războiul dintre directorul societăţii LocativServ, Jănel Iosub (susţinut de PSD), şi liberalii din Consiliul Local a ajuns la faza demiterilor. După ce săptămâna trecută aleşii pietreni au schimbat prin vot majoritar membrii Adunării Generale a Acţionarilor din cadrul firmei subordonate, doi dintre aceştia – consilierii PNL Valentin Ciobanu şi Adrian Olariu, au mers la sediul instituţiei pentru a participa la o şedinţă a Consiliului de Administraţie convocată de director. Doar că, momentul ales s-a dovedit nepotrivit, deoarece Iosub le-a făcut o primire deloc călduroasă şi i-a întâmpinat cu refuzul ferm de a le recunoaşte calitatea de agamani. De aici şi până la scandal nu a mai fost decât un pas, cei doi agamani au fost poftiţi afară, şi totul s-a finalizat cu o plângere penală pentru abuz în serviciu făcută împotriva directorului. La aceasta se adaugă o sesizare înaintată către DNA, prin care consilierii acuză că Jănel Iosub a convocat şedinţa CA-ului special pentru a-şi mări salariul înainte de a pleca în concediu medical (intuind că urmează să fie schimbat din funcţie).

 

Iţele sunt încurcate

 

Tot ieri, la scurt timp după incident, a fost convocată şi o şedinţă AGA, în care s-a făcut o evaluare a activităţii Consiliului de Administraţie şi s-a decis numirea unuia nou, provizoriu. Consecinţa firească a fost demiterea directorului şi înlocuirea sa cu juristul firmei – Vladimir Togan.

Proaspăt demis, Iosub se apără şi spune că va acţiona decizia în instanţă; iar motivul invocat e faptul că noul CA nu ar fi în măsură să ia o astfel de hotărâre, nefiind înregistrat la Registrul Comerţului.

Disputele pe subiectul LocativServ au început în urmă cu câteva luni, în urma unui raport de audit realizat de specialiştii primăriei, care a scos la iveală mai multe deficienţe în activitatea de management şi nu numai. Lupta între tabere a continuat apoi cu diverse acuze privind proasta gestionare a banilor, aduse directorului atât de municipalitate, cât şi de unii angajaţi. În aceste condiţii Jănel Iosub a spus cu fiecare ocazie că tabăra libe-rală are interese ascunse şi încearcă să schimbe conducerea societăţii pe considerente politice.

(Roxana ZAHARIA)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.