Acasă Social Sărăcia a umplut buzunarele proprietarilor de păcănele

Sărăcia a umplut buzunarele proprietarilor de păcănele

831
0
DISTRIBUIȚI

 

l în Neamţ sunt exploatate 2.021 de aparate tip slot machine şi funcţionează 10 case de pariuri l  nemţenii au băgat zeci de milioane de lei în păcănele în numai un an

Visul de a câştiga sume fabuloase cu eforturi minime sau chiar deloc a adus profituri frumoase firmelor care deţin jocuri de noroc de tipul slot machine. Sărăcia îi impinge pe mulţi dintre nemţeni să-şi joace şi ultimii bani pe care îi mai au în buzunare la jocuri de noroc, în speranţa că vor prinde potul cel mare. Goana după un câştig imediat şi fără efort îi lasă însă fără bani. În schimb, umflă profiturile agenţilor economici care activează în acest domeniu bănos. Astfel, agenţii economici care activează în acest domeniu raportează anual cifre de afaceri care, în total, se cifrează la zeci de milioane de lei şi profituri de sute de mii de lei.

Potrivit Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ, în judeţul Neamţ activează 28 firme autorizate pentru activitatea de organizare a jocurilor de noroc, din care 13 au domiciliul fiscal în Neamţ, iar restul de 15 şi-au extins aria de activitate la noi însă provin din alte judeţe. Chiar dacă par puţine ca număr, cele 28 de societăţi comerciale deţin 2.021 de aparate de jocuri de noroc, multe fiind exploatate în mediul urban. 177 de aparate de jocuri de noroc aparţin firmelor care nu au domiciliul fiscal în judeţul Neamţ, dintre acestea 152 fiind amplasate în oraşe şi 25 în localităţile rurale.

Profiturile firmelor care activează în jocurile de noroc sunt frumuşele, chiar dacă nu toate au mers pe plus. Potrivit ultimei situaţii financiare existente în baza de date a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ, depuse pentru anul 2013, cei 13 operatori economici cu domiciliul fiscal în Neamţ au înregistrat o cifră de afaceri pentru anul respectiv în sumă totală de 50.258.684 de lei. În ceea ce priveşte rezultatul contabil al anului 2013 pentru aceste persoane juridice, 11 firme au înregistrat un profit în valoare de 752.483 de lei, în timp ce doi operatori economici au înregistrat pierderi de 161.822 de lei.

Casele de pariuri sunt şi ele din ce în ce mai prezente în peisajul economic al judeţului. În Neamţ activează patru societăţi comerciale care organizează jocuri de noroc de tipul pariurilor sportive, care deţin 10 agenţii de pariuri, însă niciuna nu are domiciliu fiscal la noi.

„Cele patru societăţi comerciale organizatoare de jocuri de noroc de tip pariuri sportive îşi au domiciliul în alte judeţe şi au comunicat unităţilor fiscale că desfăşoară activitate prin intermediul punctelor de lucru înregistrate în judeţul Neamţ. Astfel, informaţiile referitoare la cifra de afaceri şi rezultatele financiare realizate nu sunt disponibile în baza de date a AJFP Neamţ“, a declarat Lefterie Comănescu, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ.  (Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.