Acasă Sport Rugby – eveniment: La Târgu-Neamţ cresc muguri de campioni

Rugby – eveniment: La Târgu-Neamţ cresc muguri de campioni

1264
0
DISTRIBUIȚI

Duminică, 25 octombrie, cu începere de la ora 10.00, sub zidurile Cetăţii Neamţ va avea loc un nou eveniment sportiv de amploare. Este vorba despre etapa locală a competiţiei de rugby „Muguri de campioni“ din cadrul proiectului Pierre de Coubertin. Proiectul vizează valorificarea aptitudinilor individuale într-un sistem organizat de selecţie, pregătire şi competiţie a copiilor, juniorilor mici şi a persoanelor cu dizabilităţi, care să asigure formarea de performeri, precum şi îmbunătăţirea stării de sănătate publică prin crearea unui cadrul social şi organizatoric favorizant.

Competiţia este rezervată copiilor din clasele 1 – 4 şi 5 – 8.

Echipele vor fi mixte şi vor fi formate din 5 sportivi, 4 băieţi şi o fată sau 4 fete şi un băiat.

Se vor disputa două reprize cu durata de cinci minute, iar finala va avea două reprize a câte zece minute.

Se va juca Rugby Tag, în care este interzis contactul fizic, jucătorii purtând un cordon elastic. Sportivul care este prins de adversar de acest cordon, este obligat să paseze sau să aşeze mingea pe sol.

Zona geografică Târgu-Neamţ va avea la startul competiţiei 8 echipe la categoria claselor 5 – 8, şi 3 echipe la categoria claselor 1 – 4.

Competiţia este organizată de către Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei Naţionale, Fe-deraţia Română de Rugby şi echipa Venus Temad Piatra-Neamţ.

Micii amatori de rugby din zona Târgu-Neamţ se vor confrunta sub culorile următoarelor echipe: Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“ Târgu-Neamţ, Liceul „Vasile Conta“ Târgu-Neamţ, Liceul Petricani, şcolile nr. 1 şi 2 Răuceşti, Şcoala Agapia, Şcoala Grumăzeşti, Şcoala Bălţăteşti şi Şcoala Valea Seacă.

Câştigătoarele din zona Târgu-Neamţ vor juca în cadrul fazei de zonă la data de 14 noiembrie cu învingătoarele din zona Piatra-Neamţ şi din zona Botoşani. Câştigătoarele se vor califica la faza naţională.

Ca la toate acţiunile de rugby din zona noastră geografică, tehnicianul Eusebiu Popa este sufletul şi inima evenimentului.

Efervescenţa omului de rugby Seby Popa începe să dea roade, în sensul că la Piatra-Neamţ începe să lucreze în acest domeniu Constantin Liviu – fost elev al maestrului Popa, acum student la Academia de Rugby.

O altă latură a profesionalismului lui Seby Popa este legată de promovarea foştilor elevi în rugby-ul de mare performanţă.

Astfel, fostul jucător Silviu Vasiliu va juca sâmbătă sub culorile echipei Selecţionata Lupilor cu reprezentanta Franţei.

Comisia de organizare a evenimentul de la Târgu-Neamţ este formată din Magda Melinte, Anca Radu, Mihai Afloarei, Eusebiu Popa şi Gabiela Surmei Bălan – director departament dezvoltare pe zona Moldova Nord din cadrul Fedraţiei Române de Rugby.

Partenerii oficiali ai acţiunii „Muguri de campioni“ sunt Dinamic ‘92, Temad, Cibibon, Prod Alcor, Restaurant Central şi Hotel Ozana.

(Constantin Radu RUSU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.