Acasă Economic Publiserv a pus utilajul de 200.000 de euro la treabă

Publiserv a pus utilajul de 200.000 de euro la treabă

1769
1
DISTRIBUIȚI

Societatea Publiserv a inaugurat, prin muncă, noul utilaj computerizat, cu care va efectua operaţiunile de asfaltare, de-acum înainte. Joi, utilajul achiziţionat recent de societatea Publiserv şi-a intrat în rol, efectiv. Strada General Dăscălescu a beneficiat prima de intervenţia noului utilaj pentru turnat covor asfaltic – un repartizator de mixturi asfaltice. Angajaţii Publiserv vor fi instruiţi, timp de o săptămână, de doi specialişti în privinţa modului în care să manevreze utilajul, având în vedere că acesta are comandă computerizată, total diferită de celelalte utilaje pe care le deţine Publiserv.

Utilajul este fabricat în 2016. Contractul de achiziţie a fost semnat de Publiserv la sfârşitul lunii aprilie, iar zilele trecute, acesta a fost livrat de fabrica nemţească, de unde a fost achiziţionat, în curtea societăţii pietrene. Utilajul este un repartizator ce era necesar fiindcă utilajele actuale nu mai sunt atât de performante ca la început iar programul de asfaltări pentru 2016 este destul de cuprinzător. A fost achiziţionat contra sumei de 203.000 de euro, prin contract de leasing pe cinci ani. Faptul că utilajul este printre cele mai moderne în domeniu se vede clar din modul în care a fost deja asfaltată ultima porţiune a primei benzi de circulaţie de pe strada General Dăscălescu, pe sensul de mers dinspre Bacău spre Piatra-Neamţ. Angajaţii Publiserv au constatat că asfaltarea decurge de două ori mai rapid şi mai exact ca până acum. Oricum, nu au fost abandonate nici celelalte utilaje, ce avansau şi ele la lucru, joi.

„Este un utilaj performant, un vibro-repartizator, totul este digital la el, iar comparativ cu un utilaj vechi de asfaltat, rezultatul este dublu. Face dublu cât face un utilaj obişnuit. Este manevrat de trei persoane, în general: una care activează panoul de comandă, pentru că trebuie setat exact computerul, pe lăţime şi grosime, are control înălţime strat de asfalt. Acest utilaj are beneficiul de a repartiza uniform asfaltul, este programat digital, spre deosebire de unul vechi, care copia terenul pentru aşezarea stratului de asfalt“, ne-a declarat inginerul Florin Irimescu, de la Publiserv.

La sfârşitul acestei săptămâni este programată să fie finalizată asfaltarea primei benzi de circulaţie de pe General Dăscălescu, pe sensul de venire în oraş, iar mai apoi, angajaţii Publiserv se vor ocupa să frezeze prima bandă de pe celălalt sens de circulaţie, spre Bacău, în vederea asfaltării. Toate străzile incluse în programul anual de asfaltare vor beneficia de intervenţia acestui nou utilaj. Utilajul a fost achiziţionat din resursele proprii ale societăţii Publiserv, în curtea acesteia mai existând încă trei repartitoare, dar nu la fel de noi.

(Ioana CALIŢCHO)

1 COMENTARIU

  1. Bravo, felicitări. Am trecut sâmbătă pe celebra bandă unu, așa de probă. După denivelările resimțite, am trecut pe banda doi făcută demult tare de “hoții” ăia lu’ Umbrărescu, pe când era domnul Rotaru primar. Dacă nu aveau escrocii apaserv treabă pe drumul ala si pe varianta până la sensul giratoriu de la intersecția cu Petru movila, aveam un drum ok chiar si după ani de zile. Rotaru a fost un primar care a facut ceva responsabil si de calitate. Păcat că nu mai candidează. Pe vremea lui și a lui Adrian Năstase s-au modernizat niște drumuri vitale pentru Moldova. Și culmea, la aproximativ 13-15 ani se circulă perfect pe E85, drumul supranumit cu “o bandă si jumătate pe sens”.
    O fi furat ceva și UMB dar ce a făcut e trainic.
    Îl așteptăm pe dl. Rotaru să redevină primarul Pietrei. Până atunci, NU MERGEM LA VOT! Nici nu mă interesează ce hoț iese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.