Acasă Eveniment Proiectilele din Parcul Municipal Roman

Proiectilele din Parcul Municipal Roman

525
0
DISTRIBUIȚI

Weekendul trecut, pirotehniştii au avut o misiune pentru asanarea unor elemente de muniţie: un proiectil exploziv calibru 75 mm, o grenada de mână defensivă,  un cartuş de calibru 7,92 mm şi un cartuş de calibru 9 mm. Muniţia a fost găsita în Parcul Municipal Roman, de către un localnic în vârstă de 29 ani, preşedinte al unui club de detectorişti, împreună cu colegii din grup, care participau la o acţiune de ecologizare împreună cu Primăria Roman.

Specialiştii au verificat zona pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi, fără a mai avea alte „surprize“. Muniţia, care provine din Al II-lea Război Mondial, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă pentru a fi distrusă ulterior.

Pirotehniştii au mai avut şi alte misiuni de la începutul acestei luni. Pe 1 octombrie, în comuna Bicazu Ardelean, pe timpul desfăşurării unei activităţi de pregătire, au fost găsite două grenade de mână austro-ungare şi un cartuş de calibru 6,5 mm. Pe 8 octombrie, în pădurea Nemţişor (din Vânători-Neamţ), la alt exerciţiu au fost descoperite 16 cartuşe de calibru 7,62 mm. În ziua de 9 octombrie s-a intervenit pentru asanarea unei  lovituri de aruncător de calibru 82 mm, descoperită de un bărbat de 40 de ani pe timpul efectuării unor lucrări la fondul forestier din Poiana Largului/Poiana Teiului (în zona numită „Pârâul Boului“).

Tot vinerea trecută, la Văleni, un localnic de 62 de ani, care făcea nişte lucrări de reparaţii la locuinţă, a dezgropat o lovitură de aruncător – calibru 120 mm.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.