Acasă Eveniment Sute de nemţeni depistaţi cu coronaviroză, în doar două zile

Sute de nemţeni depistaţi cu coronaviroză, în doar două zile

738
0
DISTRIBUIȚI

În weekendul trecut, autorităţile sanitare au raportat, doar în judeţul nostru, 239 cazuri noi de infectare cu coronavirus. O cifră care ridică mari semne de întrebare despre capacitatea spitalelor suport Covid de a interna toţi pacienţii şi despre posbilitatea, într-un viitor nu foarte îndepărtat, a carantinării unor localităţi. În acest moment, judeţul a trecut peste 4.000 de infectări confirmate, de la debutul pandemiei, fiind pe locul al unsprezecelea în ceea ce priveşte rata de infectare raportată la 1.000 de locuitori. În ultimele 14 zile, aşa cum a publicat Grupul de Comunicare Strategică (GCS), Neamţul a ajuns la o rată 1,86 de cazuri, la mia de locuitori.

Ieri, în ţară, au fost confirmate 2.880 de cazuri noi, din prelucrarea a 15.709 teste. În acelaşi interval de timp, au fost înregistrate 53 de decese, la pacienţi cu Covid. „Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, un deces la categoria de vârstă 20-29 de ani, un deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, patru decese la categoria 50-59 de ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 20 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 15 decese la categoria de peste 80 de ani. Doi pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi“, potrivit GCS.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 9.112. Dintre acestea, 628 sunt internate la Anestezie şi Terapie Intensivă. (M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.