Acasă Administratie Proiect ambiţios pentru turism pe lacul Izvoru Muntelui

Proiect ambiţios pentru turism pe lacul Izvoru Muntelui

3316
2
DISTRIBUIȚI

l Consiliul Judeţean se asociază cu oraşul Bicaz şi comunele Hangu, Poiana Teiului şi Ceahlău pentru a construi zone de picnic, debarcadere şi parcuri de distracţii

Consiliul Judeţean a iniţiat un proiect de hotărâre ce va fi discutat în cadrul şedinţei de la finalul acestei luni şi care prevede asocierea cu mai multe localităţi situate pe marginea lacului Izvoru Muntelui. Asocierea propusă spre aprobare vizează oraşul Bicaz şi comunele Hangu, Poiana Teiului şi Ceahlău.

În proiect se vorbeşte despre realizarea mai multor obiective de investiţii în cadrul proiectului „Turism de agrement – valorificarea potenţi-alului turistic din zona lacului Izvoru Mun-telui“.

Tot acolo sunt trecute şi toate obiectivele de investiţii pentru fiecare localitate în parte. La Bicaz sunt enunţate mai multe obiective, printre care: amenajarea unui spaţiu de campare în zona Podiceni, a unui patinoar în cadrul bazei sportive în oraş (obiectiv realizat – n.r.), amenajarea unui punct de vedere „şi valorificare a legendei“ Stâncii Piatra Corbului, amenajarea unei tabere pentru elevi la Izvorul Alb şi a unei zone de picnic pe drumul naţional, în apropierea barajului.

La Hangu ar urma să fie amplasat un debarcader şi un parc de distracţii în satul Rugineşti, în timp ce la Poiana Teiului ar urma construirea unei zone de agrement în zona viaductului. În Ceahlău se preconizează amenajarea unui alt debarcader, în satul Ceahlău, a unui punct de belvedere care se va numi „Ghenadia“ şi a unei „zone de sport“ în punctul denumit Gura Durăului.

Consiliul Judeţean se angajează în acest acord să realizeze studiile tehnice din teren, să asigure stu-diul de fezabilitate, realizarea proiectului tehnic şi obţinerea tuturor avizelor necesare. Celelalte localităţi au, în primul rând, sarcina de a transmite terenurile necesare în administrarea Consiliului Judeţean şi înscrierea acestora în cartea funciară. Printre altele, ei trebuie să asigure funcţionarea acestora pe o perioadă de cel puţin zece ani.

Deşi în mai multe rânduri, în proiect se vorbeşte despre asigurarea „confinanţărilor“ necesare, nicăieri nu este pomenită vreo sumă care să arate, valoarea totală a acestui proiect.

Proiectul ar urma să fie realizat cu bani europeni obţinuţi în baza Programului Operaţional Regional 2014-2020.

(Alex NECHITA)

2 COMENTARII

  1. Nu s-ar putea ca in acea sedinta de consiliu sa se discute si despre accesul la servicii de sanatate al locuitorilor din zona? Sunt bune proiectele astea, dar ganduiti-va si la viata de zi cu zi a muritorilor de rand.
    Spitalul de la Ceahlau, care deservea toata populatia de pe Valea Muntelui a fost desfiintat, iar acum localnicii, in caz de urgenta, sunt transportati cu ambulanta pe un drum de infern pana la Bicaz, unde sunt preluati de o alta ambulanta care-i duce la Piatra Neamt. Chiar zilele trecute, pe un ger napraznic, un pacient era transferat dintr-o ambulanta in alta, undeva inainte de intrarea in orasul Bicaz. Ce e asta? Pe ce lume traiti, domnilor conducatori de judet?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.