Acasă Social Programul „Bani de liceu“ 3.053 de liceeni nemţeni sunt, oficial, foarte săraci

Programul „Bani de liceu“ 3.053 de liceeni nemţeni sunt, oficial, foarte săraci

512
0
DISTRIBUIȚI

 

 

Cam o cincime dintre liceenii nemţeni provin din familii ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depăşesc 150 de lei! Acest fapt deloc îmbucurător este relevat indirect de programul de burse sociale pentru tineri – „Bani de liceu“, derulat de Ministerul Educaţiei. Printre cei 79.810 liceeni ce vor primi burse a câte 180 de lei pe lună se află şi 3.053 de nemţeni, aspect care plasează judeţul nostru pe locul al optulea în ţară.

Liceenii vor primi burse a câte 180 de lei pe lună pe întreaga perioadă a cursurilor şcolare, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de Bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii în producţie.

Potrivit calendarului de desfăşurare a programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu“, depunerea eventualelor contestaţii este prevăzută pentru perioada 28 octombrie – 2 noiembrie, iar soluţionarea lor – pentru intervalul 2 – 6 noiembrie. Atât depunerea, cât şi soluţionarea contestaţiilor se fac la nivelul comisiei organizată în cadrul Inspectoratului Şcolar.

Aminteam mai sus că judeţul Neamţ este pe locul opt la nivel naţional ca număr de burse sociale ce vor fi achitate. Clasamentul sărăciei cuprinde, în ordine descrescătoare, judeţele Suceava (7.351), Iaşi (5.982), Vaslui (4.513), Dolj (4.216), Olt (3.280), Botoşani (3.236) şi Bacău (3.118) – ca să le amintim doar pe cele care „surclasează“ judeţul Neamţ. Se poate observa că toate cele opt judeţe fac parte din cele mai sărace regiuni ale ţării – Moldova şi Oltenia.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.