Acasă Administratie Consilierii au tăiat elanul taximetriştilor

Consilierii au tăiat elanul taximetriştilor

1068
2
DISTRIBUIȚI

l ieri, ei au refuzat majorarea tarifelor pe kilometru

Pietrenii vor plăti în conti-nuare 2,2 lei pe kilometrul parcurs cu taxiul, în ciuda doleanţei Asociaţiei Naţionale a Patrona-tului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi – Filiala Neamţ, ce a solicitat Consiliului Local Piatra-Neamţ majorarea tarifului la 2,8 lei. Întrunit în şedinţă, joi, la prânz, Consiliul Local Piatra-Neamţ a respins hotărârea privind modificarea tarifului perceput de taximetrişti, în municipiu, de la 2,2 lei la 2,8 lei. Consilierul local Constantin Teodorescu a fost cel ce s-a împotrivit majorării, solicitând prin amendament neschimbarea preţului, şi a adus ca argument faptul că un tarif de 2,8 lei ar fi cel mai mare din ţară în condiţiile în care în oraşele din Moldova niciun tarif de taxi nu trece de 2 lei. În afară de trei, care s-au abţinut, toţi consilierii locali prezenţi au votat respingerea proiectului de hotărâre. În debutul negocierilor privind cursul hotărârii, viceprimarul Dragoş Chitic a explicat ce are la bază această majorare, precizând însă că nu trebuie să se înţeleagă că s-a transformat în avocatul taximetriştilor.

„Ultimul preţ aprobat a fost în 2008, deci în urmă cu şase ani. Solicitarea taximetriştilor a fost de 3,5 lei pe kilometru, iar compartimentul de specia-litate din primărie a adăugat strict inflaţia pe ultimii şase ani, rezultând un tarif de 2,8 lei. Piatra-Neamţ e un oraş mic şi există cerere relativ mică pentru taxiuri, ei şi-au făcut un calcul de eficienţă şi le-a ieşit că trebuie să majoreze preţurile“, a declarat viceprimarul Dragoş Chitic.

Prin urmare tariful de 2,2 lei pe kilometru se va păstra.

Operatorii de transport în regim de taxi au motivat cererea de majorare a tarifului prin creşterea preţurilor la combustibil şi piese auto. Spre comparaţie, tariful taximetrelor din Cluj-Napoca este 2,25 lei/kilometru, la Alba Iulia 2,2 lei/kilometru, în Timişoara 2,19 lei/kilometru, Deva 2,10 lei/kilometru, Iaşi 1,99 lei/kilometru, Constanţa 1,79 lei/kilometru, Braşov 1,35 lei/kilometru şi Craiova 1,35 lei/kilometru.

(Ioana CALIŢCHO)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.