Acasă Economic Produse alimentare periculoase la Lidl şi Kaufland

Produse alimentare periculoase la Lidl şi Kaufland

3147
1
DISTRIBUIȚI

Magazinele Lidl şi Kaufland au retras de la vânzare, recent, două produse alimentare despre care producătorii spun că ar putea pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Lidl a retras ieri de la comercializare produsul „Chef Select“, sandwich – sortimentele „Pui şi bacon prăjit“ şi „Salam de Sibiu şi cascaval, 200g“, iar cei care au cumpărat acest produs trebuie să-l ducă înapoi, în magazin. Tip Top Food Industry SRL, producătorul sandwich-urilor, a constatat că acestea conţin faină de soia, nedeclarată pe etichetă. Din cauza posibilelor reacţii alergice la ingerare, cei cu alergie la soia ar trebui să ţină cont neapărat de retragere şi să nu consume în niciun caz produsele.

Pentru acele persoane care nu sunt alergice la soia, produsele sunt apte pentru consum.

Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Lidl România a retras produsele de la vânzare. Acestea pot fi returnate în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produselor va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv din gama „Chef Select“, nu sunt afectate de această rechemare.

Şi Kaufland a retras de la comercializare „Biscuţii populari“, fabricaţi în data de 10 decembrie 2018, cu termen de valabilitate un an (lotul care expiră pe 10 decembrie 2019), după ce producătorul, Spicul Etap SA, a constatat, în urma ana-lizelor de laborator efectuate, că sunt depăşiţi paramentrii normali la „sulfiţi“. Consumul zilnic a unei cantităţi mai mari de 140 de grame din acest produs poate provoca reacţii alergice copiilor. Persoanele care au cumpărat „Biscuiţi populari“ din acel lot sunt rugate să nu-i consume şi să-i ducă înapoi, la magazinul de la care i-au achiziţionat, unde li se vor returna banii.

(Natalia RÎŞTEI)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.