Acasă Eveniment Masacru în Gara Veche

Masacru în Gara Veche

2708
0
DISTRIBUIȚI

Locuitorii din cartierul Gara Veche al municipiului Piatra-Neamţ sunt în stare de şoc după ce, în noaptea de 25 spre 26 martie, un bărbat în vârstă de 60 de ani şi-a înjunghiat mortal fiul (Floris Ludovico, de 16 ani) şi soacra (Lucica Lupu, 68 de ani), după care a dat foc locuinţei (situate pe strada Blanduziei).

Dublul omor a fost descoperit pe la ora 5, de pompierii chemaţi să stingă incendiul provocat de ucigaş. La locul evenimentului au intervenit patru echipaje de pompieri, cu două autospeciale, care au lichidat rapid focul (acesta apucând să mistuie bunurile din trei camere) şi au descoperit cele două cadavre. Imediat au fost anunţaţi poliţiştii care, sub coordonarea unui procuror, l-au reţinut pe criminal şi au reconstituit filmul tragediei.

Din cercetări a reieşit că Florin Petrache îşi ridicase o casă pe terenul soacrei sale, iar după finalizarea construcţiei, pe fondul neînţelegerilor pe care le avea cu nevasta (Carmen Maria Lupu, de 43 de ani), între timp mutată în Italia, relaţiile cu soacra s-au deteriorat mult. Martorii spun că femeia   l-a alungat de acasă, iar individul avea interdicţie să se apropie de locuinţă. Totuşi, el mai venea pe acolo, ca să-şi vadă băiatul (rămas să stea cu bunica maternă, în urma unui ordin judecătoresc dat în 2018).

„Băiatul era foarte cuminte, învăţa la Liceul de Artă, cânta la saxofon. El (autorul faptei – n.r.) avea interdicţie să vină aici, nu ştiu cum de a venit marţi seara. Nu ne-am gândit că e în stare să facă aşa ceva. Alaltăieri (duminică – n.r.), eu m-am dus să-mi iau băiatul de la Şcoala 3 şi m-am întâlnit cu el la colţul străzii. N-a spus o vorbă, nici «Bună ziua» n-a dat, cu toate că suntem vecini, eu locuiesc aici de 50 de ani. Nevasta lui a plecat cu fata (Alexandra) în Italia, la şcoala de acolo, iar el a rămas în ţară cu băiatul“, a povestit o vecină.

Un alt vecin a spus că Petrache fusese avertizat de oamenii legii să nu se mai apropie de locuinţa soacrei: „A venit Poliţia de câteva ori şi i-a spus că să nu mai treacă pe aici, că îl arestează. El nu era beţiv, dar era cam nebun, aşa, avea probleme cu capul. Azi dimineaţă (ieri – n.r.), pe la 5, o vecină a dat telefon la 112 că a luat foc la casă. Au venit pompierii, au stins şi au găsit băiatul şi bunica lui, amândoi morţi. L-au prins imediat.

Ultima oară îl văzusem alaltăieri (24 martie – n.r.) pe aici, vorbea la telefon, dar n-a făcut scandal. A intrat în curte şi atât“.

Petrache a venit la casa soacrei în seara de 25 martie, iar spre dimineaţă, pe la ora 4, în condiţiile în care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a luat un cuţit şi s-a dus să discute cu soacra. Cei doi s-au certat, el a înjunghiat-o în gât, după care l-a atacat şi pe băiatul care se trezise din cauza ţipetelor. Victimele au murit în foarte scurt timp. La aproximativ o jumătate de oră după omor, călăul a dat foc la casă (nu se ştie dacă pentru a-şi şterge urmele sau doar pentru a distruge locuinţa), după care s-a dus la un cunoscut căruia i-a povestit grozăvia şi a aşteptat să vină Poliţia. Petrache, care şi-a recunoscut faptele, a fost reţinut în scurt timp de oamenii legii şi urmează să fie prezentat Tribunalului, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat şi distrugere prin incendiere. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.