Acasă Eveniment Primarul de la Roznov – judecat pentru conflict de interese

Primarul de la Roznov – judecat pentru conflict de interese

2654
8
DISTRIBUIȚI

l el ar fi păgubit APIA cu 10.299 lei

Magistraţii Judecătoriei Piatra-Neamţ au dat startul procesului în care Ionel Ciubotaru, primarul oraşului Roznov, a fost pus sub acuzare pentru conflict de interese. La termenul de marţi, după studierea dosarului în camera preliminară, judecătorii au constatat legalitatea actelor de urmărire penală şi au dispus ca prima înfăţişare să aibă loc luna viitoare: „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 92/ P/ 2014 emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău privind pe inculpatul Ciubotaru Ionel, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese. Dispune începerea judecăţii cauzei. Se stabileşte primul termen de judecată la data de 10 noiembrie 2014, ora 09.00“.

Primarul de Roznov a intrat în atenţia anchetatorilor după ce funcţionarii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au descoperit mai multe nereguli. Conform procurorilor, în martie 2013, Consiliul Local Roznov a stabilit comisia de gestionare, întreţinere şi exploatere a păşunilor, din care nu făcea parte şi primarul. Totuşi, acesta ar fi participat în mod activ la luarea deciziilor privind atribuirea contractelor de păşunat, analizând personal cererile solicitanţilor şi semnând fiecare contract în parte. Aceste aspecte au fost confirmate si de martorii audiaţi în cauză. Pentru parcelele respective ar fi trebuit organizate licitaţii, dar inculpatul şi-a motivat deciziile prin aceea că, de fapt, nu a fost mai mult de un doritor pentru fiecare parcelă. Pe 26 martie 2013 însusi primarul Ciubotaru a depus cerere la primărie pentru obţinerea unei suprafeţe de păşunat. În aceeasi zi, instituţia i-a atribuit două loturi de păşune, în suprafaţă totală de 34,89 hectare. Contractul a fost semnat tot de primar, astfel că el a cerut şi el şi-a atribuit păşunea. Folosindu-se de acest document, Ciubotaru a mers apoi la APIA, unde a solicitat subvenţie, în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă, primind 10.299 de lei. Funcţionarii APIA au identificat conflictul de interese, apoi au sistat plăţile şi au sesizat anchetatorii. La audieri, Ciubotaru a declarat că ceruse pentru prima dată bani de la APIA pentru că avea 120 de oi şi trei vaci.

(Mihai SAVA)

8 COMENTARII

  1. Bine ar fi daca ati face o ancheta privind obținerea unor contracte de salubritate de catre firma primariei Roznov cu mai multe comune din zona, pretul salubrizarii crescand de la 2 lei de persoana pe luna ( cat lua Brantner) la 6 de persoana pe luna cat ia firma din Roznov. Se spune ca diferenta de 4 lei se imparte intre primarul de Roznov si edilii primariilor contractante.

  2. intrebati-l pe primarul orasului care este primar de 15 ani , care nu a realizat nimic pentru comunitate doar interese personale. cum a furat 7 miliane de lei, prin modernizarea primariei impreuna cu un bun consatean din Slobozia .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.