Acasă Social O familie din Roznov a fost premiată de mitropolitul Moldovei

O familie din Roznov a fost premiată de mitropolitul Moldovei

1093
0
DISTRIBUIȚI

O familie cu 13 copii, din Roznov, a fost premiată de Biserica Ortodoxă Română. IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, i-a înmânat Ordinul „Constantin Brâncoveanu“ lui Nicolae Popa, iar soţiei acestuia, Georgeta Popa, Ordinul „Maria Brâncoveanu“, precum şi un exemplar din Sfânta Scriptură şi o icoană cu chipul Sf. Cuvioase Parascheva. Distincţiile au fost acordate cu prilejul aducerii la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a moaştelor Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu şi a prăznuirii hramului Sf. Cuvioase Parascheva.

Premiile  au fost oferite în anul în care BOR marchează 300 de ani de când domnitorul Constantin Brâncoveanu şi cei patru fii ai săi şi-au pierdut viaţa întrucât nu au vrut să renunţe la creştinism. „Sfântul Constantin Brâncoveanu şi distinsa şi binecuvântata sa soţie, doamna Maria, au fost binecuvântaţi de Dumnezeu cu 11 copii, şapte fete şi patru băieţi. Câtă durere în cele din urmă când toţi băieţii au fost ucişi pentru dreapta credinţă şi pentru fidelitatea lor la un anumit moment al vieţii. De aceea folosim acest minunat prilej pentru a onora o familie de aici din Moldova, care în ciuda vremurilor şi a greutăţilor care ne ating pe fiecare, reuşesc să rămână verticali în faţa istoriei, să muncească un petec de pământ de două hectare de teren, să aibă 13 copii, să nu întindă mâna nici la autoritatea locală, nici la organismele Bisericii“, a spus mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Cei 13 copii ai familiei premiate sunt: Andrei (3 ani), Matei (6 ani), Emilian (8 ani), Paula (11 ani), Iuliana (14 ani), Cristiana (16 ani), Mihaela (17 ani), Silvia (19 ani), Estera (21 de ani) – studentă la Facultatea de  Farmacie, Gabriela – studentă la Facultatea de Medicină, Cornel – absolvent al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, Ligia (25 ani) – absolventă a Facultăţii de Artă, în prezent pictează biserici în Italia, şi Iustina. Aceştia au venit la slujbă îmbrăcaţi în costume populare româneşti.

Tatăl familiei este inginer de profesie, dar pentru că nu şi-a mai găsit de lucru în domeniu s-a apucat de agricultură şi astfel a reuşit să îşi întreţină familia.

(S. DAMIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.