Acasă Administratie 170 de tone de fier scoase din Piaţa Centrală

170 de tone de fier scoase din Piaţa Centrală

905
0
DISTRIBUIȚI

Din demolarea Pieţei Centrale s-au adunat până acum 170 de tone de fier vechi. Cantitatea este cu vreo 80 de tone mai mică decât aşteptările iniţiale care se bazau pe preve-derile proiectului Pieţii Centrale. „Faţă de 250 de tone, până acum au ieşit 170 de tone de fier vechi. Dar încă nu este totul cântărit, mai avem bucăţi de fier vechi scoase din perimetru şi care trebuie cântărite. Probabil că ne vom duce undeva la vreo 200 de tone“, a declarat Ioan Fiterău, directorul CMI Urban.

Principala problemă a autorităţilor rămâne asigurarea condiţiilor, pe timpul sezonului rece, pentru desfăşurarea activităţilor de comerţ pentru pieţarii ce au rămas fără spaţii de vânzare. Pentru a nu fi lăsaţi la mila sorţii, în frig, ploi şi ninsori, pieţarii îşi vor putea vinde marfa dintr-un cort amenajat imediat lângă perimetrul Pieţei Centrale. Aici vor exista 65 de tonete, iar cortul va fi încălzit astfel încât co-mercianţii, cât şi cetăţenii care îşi fac cumpărăturile în Piaţa Centrală, să nu resimtă frigul.

Directorul CMI Urban trage nădejde ca până astăzi să finalizeze amenajarea acestui cort şi dacă va fi nevoie să aducă şi un al doilea. „Deocamdată ne preocupă finalizarea cortului în care vor intra aproximativ 65 de comercianţi, vineri, sperăm să avem totul gata pentru ca săptămâna viitoare să înceapă activitatea. În funcţie de solicitările care vor fi, vom construi şi următorul cort, dar pentru iarnă nu aproximăm că vor fi mai mult de o sută de comercianţi“, a mai spus Ioan Fiterău, directorul CMI Urban.

 

Pentru a verifica stadiul demolării halei principale, viceprimarul Aurelia Simionică a făcut, miercuri, o vizită la Piaţa Centrală. În cadrul vizitei a fost verificată curăţenia zonei şi modul în care se desfăşoară comerţul în zonă.

Tot în cadrul vizitei, viceprimarul a verificat modul în care se amenajează hala provizorie, hală în care se va desfăşura comerţul în perioada următoare. „Îl felicit pe domnul Fiterău pentru modul în care a gestionat lucrurile. În hala provizorie comerţul se va desfăşura în condiţii normale. În funcţie de solicitări, dacă  va fi nevoie, vom amenaja şi alte spaţii asemănătoare. Preconizăm că până la sfârşitul acestui an va începe construcţia noii clădiri a Pieţei Centrale“, a declarat viceprimarul Aurelia Simionică.

(Ioana CALIŢCHO)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.