Acasă Administratie Primăria Piatra-Neamţ: Undă verde pentru şapte proiecte europene

Primăria Piatra-Neamţ: Undă verde pentru şapte proiecte europene

1944
2
DISTRIBUIȚI

Şapte proiecte depuse de Primăria Piatra-Neamţ pentru obţinerea finanţării din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional, au trecut deja cu avize favorabile de etapele de evaluare a eligibilităţii şi evaluare tehnico-financiară, intrând în etapa de precontractare.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, este vorba despre cele două proiecte care vizează modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public – în valoare de 2.170.000 de euro, despre trei proiecte prin care se vor realiza parcuri publice urbane multifuncţionale în trei zone ale oraşului – în valoare de 1.780.000 euro, despre proiectul prin care va fi implementat un sistem de bike-sharing cu staţii pentru biciclete în toate cartierele oraşului – în valoare de 2.660.000 euro, şi despre proiectul prin care cinematograful Cozla din cartierul Dărmăneşti va fi reabilitat şi transformat într-un centru cultural multifuncţional – în valoare de 1.730.000 de euro.

„Mă bucur că reuşim să facem paşi importanţi în implementarea proiectelor cu finanţare europeană pregătite pentru Piatra-Neamţ. Faptul că proiectele au trecut de primele etape de evaluare, primind punctaje bune, îmi întăreşte încrederea în atragerea cât mai multor fonduri europene care să dezvolte accelerat oraşul, să crească confortul şi calitatea vieţii cetăţenilor. Avem constituit la nivelul primăriei un compartiment format din profesionişti în pregătirea proiectelor pentru absorbţia de fonduri şi am stabilit ca prioritate atragerea de bani europeni pentru investiţii majore în Piatra-Neamţ“, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Până la această dată Primăria Piatra-Neamţ a depus 32 de proiecte cu finanţare europeană în valoare de peste 92 milioane de euro, prin care, pe lângă investiţiile menţionate mai anterior, se vor realiza, moderniza şi reconfigura trei coridoare urbane de transport: Bulevardul Decebal – Piaţa Mihail Kogălniceanu – Bulevardul Traian, Bulevardul 9 Mai – strada Dimitrie Leonida şi Strada Mihai Viteazu, se vor realiza un sistem de piste pentru biciclişti, un sistem de management inteligent al traficului, staţii de încărcare pentru autovehicule electrice, reabilitarea unor unităţi de învăţământ, modernizarea sistemului de transport public prin achiziţia de autobuze electrice şi modernizarea staţiilor de aşteptare. (R.C.)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.