Acasă Eveniment Prădător sexual scăpat de puşcărie

Prădător sexual scăpat de puşcărie

547
0
DISTRIBUIȚI

Marius Mihai Chifan, un lucrător de salubritate în vârstă de 40 de ani, din satul Bălăneşti (al comunei Bârgăuani), a fost condamnat la nouă luni de închisoare, cu suspendare, pentru corupere sexuală a minorilor, racolare acestora în scopuri sexuale şi ultraj contra bunelor moravuri. El se află sub control judiciar. Acestuiia i-a fost stabilit un termen de încercare de doi ani, în care trebuia să meargă la „semnat“, să frecventeze un program de reintegrare socială şi să muncească 60 de zile în folosul comunităţii. El va trebui s le achite victimelor despăgubiri morale de 10.000 de lei. la rămânerea definitivă a sentinţei, bărbatului urmează să-i fie recoltate probe biologice, în vederea stabilirii profilului ADN, care va fi arhivat în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Conform sentinţei, faptele s-au petrecut în seara de 4 august 2023, pe la ora 20, în următoarele împrejurări. Atunci, două fetiţe de 9 şi 10 ani erau pe scările exterioare ale unei ieşiri secundare de la bloc, în municipiul Piatra-Neamţ, pe spaţiul public şi se jucau pe telefoanele mobile. La un moment dat, de ele s-a apropiat Chifan, care avea pantalonii desfăcuţi.

„Acesta era la distanţă mică de persoanele vătămate, săvârşind acte de exhibiţionism, respectiv prin afişarea organului sexual în prezenţa minorelor, în spaţiul public. Speriată fiind de comportamentul inculpatului şi marcată de cele întâmplate, minora de 10 ani s-a ridicat de pe scări şi a intrat în locuinţă, ocazie cu care a alertat-o pe mama sa, relatându-i că afară se află un bărbat care le-a arătat organul sexual. În tot acest timp, cealaltă minoră a rămas singură pe scările, în prezenţa inculpatului, iar în timp ce acesta îşi freca organul sexual, a întrebat-o «Vrei să o facem?»“, au explicat judecătorii.

Mama fetiţelor a ieşit afară şi a ţipat la Chifan, care încă se autosatisfăcea, iar el şi-a scos mâna din pantaloni şi a fugit. Individul a fost urmărit de fratele mai mare al minorelor, fiind găsit într-un bar de pe strada Luceafărului şi imobilizat până la sosirea poliţiştilor.

Fiind audiat în cauză, în calitate de suspect, individul a recunoscut parţial acuzaţia formulată împotriva sa, doar în ceea ce priveşte afişarea organului sexual în prezenţa persoanelor vătămate minore. Nu a putut oferi o explicaţie cu privire la comportamentul său. Ulterior, în calitate de inculpat, nu a dorit să dea declaraţii. El are deficienţă mintală uşoară cu tulburări de comportament, dar prezintă discernământ.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.