Acasă Eveniment Poliţiştii locali au pornit pe urmele chiulangiilor

Poliţiştii locali au pornit pe urmele chiulangiilor

302
0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii locali din Piatra-Neamţ împreună cu inspectorul şcolar  Romeo Roman au demarat ieri o acţiune pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar. Au fost vizate şi vizitate L.P.S. Piatra-Neamţ, Liceul Forestier, Liceul Auto, Liceul Al. I. Cuza, Colegiul Naţional de Informatică, Şcoala nr. 8 şi Şcoala nr. 5 precum şi zonele din proximitatea acestora.

Au fost legitimaţi 32 elevi care nu se aflau la ore. Doi elevi din ciclul gimnazial au fost conduşi în clase de către reprezentantul Inspectoratului Şcolar.

Liceenilor şi şcolarilor li s-au adus la cunoştinţă prevederile legale şi obligaţiile ce le revin conform Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială (consum de alcool în locuri publice, provocarea de scandal, folosirea de injurii).

În acelaşi context, au fost verificate şi 27 unităţi de alimentaţie publică, pe linia respectării normativelor în vigoare cu privire la vânzarea către minori a băuturilor alcoolice sau a produselor din tutun.

În conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale (Legea 1/2011), părinţii sau tutorii au obligaţia să trimită copiii la şcoală pe perioada învăţământului obligatoriu, în caz contrar fiind pasibili de amenzi cuprinse între 100 şi 1000 de lei. De altfel, părinţii pot fi sancţionaţi contravenţional, în baza aceluiaşi act normativ şi în cazul în care consiliie de administraţie a şcolilor se sesizează în privinţa numărului mare de absenţe a elevilor (Legea 1/2011 – art. 360, alin. 1, lit. a) şi art. 16, alin. 1).

Aceste acţiuni vor continua periodic pe tot parcursul anului şcolar 2022 – 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.