Acasă Administratie Poliţiştii, cu ochii pe şosele

Poliţiştii, cu ochii pe şosele

209
0
DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută, poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea principalelor cause generatoare de evenimente rutiere, pe raza judeţului Neamţ. Celor care au pus în pericol siguranţa circulaţiei rutiere, le-au fost aplicate aproape 800 de sancţiuni contravenţionale.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 791 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 787 pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Dintre acestea, 268 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 54 pentru abateri săvârşite de pietoni, nouă pentru conducere sub influenţa alcoolului, nouă pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau vehiculelor, şapte pentru depăşiri neregulamentare şi 444 pentru alte abateri rutiere.

Totodată, au fost reţinute 96 de permise de conducere, dintre care 58 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, nouă pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, şapte pentru depăşiri neregulamentare, nouă pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi 13 pentru alte abateri.

Poliţiştii rutieri au retras 57 de certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecţiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligaţii legale.

Totodată, poliţiştii au avut în atenţie şi verificarea vehiculelor destinate transportului de elevi, în vederea creşterii siguranţei rutiere.

Cu această ocazie a fost verificat modul de respectarea a normelor rutiere şi a legalităţii transporturilor precum şi verificarea stării psihofizice a conducătorilor auto.  De remarcat că nu au fost înregistrate abateri, cu privire la această categorie de conducători auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.