Acasă Administratie Subvenţia pe suprafaţă, pentru fermieri, va fi de 96 de euro pe...

Subvenţia pe suprafaţă, pentru fermieri, va fi de 96 de euro pe hectar

469
0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Agriculturii a anunţat cuantumurile subvenţiilor care vor fi acordate în acest an fermierilor: schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu „plata pentru înverzire“) şi plata pentru tinerii fermieri.

Astfel, valoarea plăţii directe pe suprafaţă pentru anul 2022 este de 96,2796 euro/hectar – în creştere cu numai un euro faţă de anul trecut.

Cele două intervale de suprafaţă pentru care se acordă plata redistributivă pentru anul de cerere 2022 sunt între 1 şi 5 hectare inclusiv şi peste 5 hectare până la 30 de hectare inclusiv. Subvenţia primită pentru suprafeţele mici (cel mult 5 hectare) este de 5 euro/hectar, în timp ce pentru pentru suprafeţe cuprinse între 5 şi 30 de hectare este de 48,7184 euro/hectar.

Valoarea plăţii pentru înverzire se ridică la 58,5308 euro/hectar, iar pentru tinerii fermieri -48,1398 euro/hectar.

Începând cu data de 16 octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură poate acorda plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe (maximum 70%,din sumele cuvenite).

De asemenea, APIA va efectua, din 1 decembrie, plăţile corespunzătoare diferenţei între plafonul alocat fiecărei plăţi prevăzute şi sumele calculate şi acordate ca plăţi în avans.

Plăţile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2022 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.