Acasă Politica PNL Neamţ: Administraţia publică trebuie să fie un partener al mediului de...

PNL Neamţ: Administraţia publică trebuie să fie un partener al mediului de afaceri

2585
0
DISTRIBUIȚI

PNL Neamţ a organizat, vineri – 27 mai, dezbaterea „Dezvoltare regională, mediu de afaceri şi infrastructură – Tendinţe şi perspective“, dezbatere la care au participat candidaţii liberali la primării, consilii locale şi Consi-liul Judeţean, deputatul Mugur Cozmanciuc, senatorul Eugen Ţapu – Năzare, deputatul Vlad Marcoci, primarul municipiului Piatra Neamţ Dragoş Chitic, primarul municipiului Roman Laurenţiu Leoreanu, Mihai Caravan, directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ şi aproximativ 250 de oameni de afaceri din tot judeţul.

În cadrul consultărilor, echipa liberală a prezentat proiectele sale referitoare la atragerea investitorilor, susţinerea mediului de afaceri şi implicit crearea de locuri de muncă, soluţii incluse în proiectul Neamţ 2020, iar întreprinzătorii şi-au expus pro-blemele cu care se confruntă şi au făcut propuneri pentru eficientizarea relaţiei dintre administraţia locală şi mediul de afaceri.

„Dezvoltarea economică locală înseamnă a ridica competitivitatea economică în scopul îmbunătăţirii viitorului economic al acesteia, iar pentru aceasta este nevoie să creăm condiţii mai bune pentru a genera locuri de muncă. Partidul Naţional Liberal consideră esenţială colaborarea dintre sectorul public, mediul de afaceri şi societatea civilă. De aceea, în programul Neamţ 2020, am inclus înfiinţarea unui Consiliu Consultativ cu mediul de afaceri, iar primii paşi în acest sens au fost făcuţi când am semnat Pactul pentru dezvoltare – pactul pentru normalitate. Mai mult decât atât, în programul de guvernare locală, am venit cu propuneri concrete pentru a crea contextul dezvoltării mediului economic şi mă refer aici la fiscalitate favorabilă şi investiţii în infrastructură. Priorităţile echipei liberale pe infrastructură sunt Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, drumurile Piatra-Neamţ – Roman, Piatra-Neamţ – Bacău , Piatra-Neamţ – Gheorgheni, Piatra-Neamţ – Borsec, Piatra-Neamţ – Vatra Dornei, dar şi consolidarea infrastructurii de drumuri judeţene“, a declarat preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc.

Administraţia publică trebuie să fie un partener al mediului de afaceri, iar decidenţii locali au datoria de a crea cadrul favorabil ca mediul privat să prospere.

„Mediul economic reprezintă inima societăţii, fiecare om de afaceri este important prin faptul că nu este un consumator, ci un generator de buget prin impozitele şi taxele pe care le plăteşte. De aceea este datoria noastră, a administraţiei locale să facem ca mediul de afaceri să prospere“, a declarat primarul municipiului Roman Laurenţiu Leoreanu.

Primarul Municipiului Piatra-Neamţ a prezentat direcţiile principale de acţiune, cuprinse în programul Neamţ 2020, pentru susţinerea mediului de afaceri.

„Administraţia locală trebuie să se implice pentru a încuraja mediul de afaceri pe câteva direcţii importante: infrastructură de calitate, element esenţial în atragerea investitorilor, forţă de muncă calificată şi mă refer aici la introducerea învăţământului dual şi la înfiinţarea unei filiale a Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi la Piatra-Neamţ, fiscalitate corectă, taxe şi impozite moderate care să stimuleze dezvoltarea afacerilor. În proiectul Piatra-Neamţ 2020 am inclus ca prioritate înfiinţarea unui incubator de afaceri pentru a da o şansă întreprinzătorilor care sunt la început de drum, dar şi dezvoltarea zonei metropolitane prin construirea unui parc industrial, proiect asumat la nivelul judeţului Neamţ“, a declarat primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.