Acasă Politica Pietreanul Adrian Chifu a demisionat de la şefia PNL Italia

Pietreanul Adrian Chifu a demisionat de la şefia PNL Italia

1518
0
DISTRIBUIȚI

Nemţeanul Adrian Chifu, preşedinte al PNL Italia, şi-a dat demisia din acestă funcţie. Decizia a fost luată după şedinţa Biroului Politic al PNL Diaspora, care a avut loc sâmbătă 21 ianuarie. Chifu, care este şi consilier local în oraşul italian Verbania, a declarat că a renunţat la funcţie nemulţumit fiind de faptul că libe-ralii nu au făcut o analiză temeinică a rezultatelor proaste înregistrate la alegerile parlamentare din decembrie anul trecut şi că acest gest este unul de onoare, care ar trebui urmat şi de alţi lideri ai partidului.

„În urma discuţiilor avute cu colegii din partid am decis să-mi depun mandatul de preşedinte al PNL Italia. Motivaţia mea este simplă: după rezultatele parlamentare îmi doream o analiză serioasă în partidul nostru a rezultatelor «dezastruoase». Acest lucru nu s-a întâmplat, din păcate, şi de aceea am decis să fac eu primul pas. Deciziile luate la nivel central nu-mi aparţin şi nu vreau să răspund pentru greşelile altora. Era corect din punctul meu de vedere ca toată conducerea PNL Diaspora să demisioneze imediat după alegeri şi în cel mai scurt timp să se aleagă statutar o nouă conducere. Mulţumesc colegilor din partid pentru colaborare. Este momentul ca PNL să se reformeze cât mai repede, altfel va fi prea târziu. Mă aşteptam sincer ca cei vinovaţi de rezultatele alegerilor parlamentare să-şi depună imediat «demisia de onoare»“, a declarat Adrian Chifu.

Adrian Chifu este o figură cunoscută la nivelul diasporei, fiind primul român care a reuşit să îşi contureze o carieră politică de succes în afara ţării, prin câştigarea a două mandate consecutive de consilier local în oraşul Verbania.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.