Acasă Sport Futsal – Cupa României: Eliminaţi din Cupă

Futsal – Cupa României: Eliminaţi din Cupă

1927
0
DISTRIBUIȚI

Bukovina Vicov – Futsal Ceahlăul 9-2 (2-0)

Echipa pietreană divizionară secundă de futsal Ceahlăul a ratat calificarea în cea de-a doua etapă a întrecerii noului sezon de Cupa României. Ieri după-amiază, la Vicovul de Jos, gruparea noastră a cedat în faţa gazdelor de la Bukovina Vicov la chiar prima reprezentaţie a competiţiei. După 2-0 la pauză, în final, localnicii au terminat învingători cu scorul de 9-2. Reuşitele formaţiei vizitatoare au aparţinut lui Mihnea Vlad şi lui Iulian Dumitru.

Dacă ar fi învins, ar fi jucat acasă cu o echipă de primă ligă

Primul a punctat pe când gazdele sucevene se desprinseseră deja la 2-0 pe tabelă, în vreme ce ultimul gol al pietrenilor a fost înscris de Iulian Dumitru, când succesul şi calificarea bucovinenilor erau deja pecetluite. Dacă ar fi câştigat şi ar fi obţinut ca-lificarea în actul superior din sezonul nou, 2017, al întrecerii Cupei României la futsal, pietrenii de la Ceahlăul ar fi urmat să înfrunte în etapa superioară (turul II), pe terenul propriu, replica unei grupări participante în seria campionatului primei ligi interne de futsal.

Joc tensionat

Partida de ieri de la Vicovul de Jos între formaţia suceveană şi Futsal Ceahlăul s-a dovedit a fi una destul de tensionată. Gazdele au apelat la un joc trecut de multe ori de limita re-gulamentului. La 2-0, până la golul reuşit de Mihnea Vlad, pietrenii au avut o lovitură de penalitate, de la 10 metri, ratată. În actul secund, oaspeţii de la Ceahlăul au mai beneficiat de alte trei lovituri similare de penalitate (de la 10 metri), dar au înscris o singură dată, prin Iulian Dumitru.

Echipă improvizată

Însoţiţi de managerul Cristi Vornicu, pietrenii au aliniat ieri o formulă de echipă oarecum improvizată gândind la problemele de lot întâmpinate în acest debut de an ca-lendaristic. Dumea şi Spiridon au reprezentat soluţiile din poarta Ceahlăului, însă doar ultimul a fost utilizat. Iar în câmp au jucat: Andrei Nistor, Cătălin Doroftei, George Văleanu, Andrei Todiriţă, Alexandru Apostoaia, Vlad Mihnea şi Iulian Dumitru. Partida de ieri în Cupa României a fost arbitrată de cuplul gălăţean de arbitri Dumitru Bogdan Balaban – Ionuţ Flavius Cojocaru.

Măcinaţi de problemele interne

Nemţenii nu au putut juca în cea mai bună formaţie întrucât patru dintre jucători au absentat din cauza accidentărilor: Postolache, Gri-goriţă şi Mocanu) sau a suspendării (Avram). În plus, în actul secund, nu a mai putut juca nici Todiresei, care a acuzat o stare de greaţă. „Într-o sală friguroasă, cu o temperatură de 1 grad Celsius, băieţii noştri au ratat foarte mult, motiv pentru care rămânem convinşi că diferenţa de pe tabelă a fost exagerată“, spunea managerul Cristi Vornicu.

Revedere cu sucevenii pe 12 februarie, la reluarea campionatului

Pentru jucătorii de la Futsal Ceahlăul, singura grijă a sezonului va rămâne acum abordarea returului de campionat în liga secundă internă. Pe 12 februarie, în Polivalenta pietreană, jucătorii pietreni se vor reîntâlni cu sucevenii de la Bukovina Vico, la runda cu numărul 10 a campionatului seriei din Liga II. În respectiva competiţie, ai noştri ocupă locul III, dar cu acelaşi număr de puncte (21) asemeni formaţiilor de pe primele două locuri ale clasamentului, Imperial Wet Miercurea Ciuc, respectiv Colţea Braşov.

(Ciprian AVĂDANEI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.