Acasă Politica Piatra Neamţ – un oraş verde, un oraş inteligent!

Piatra Neamţ – un oraş verde, un oraş inteligent!

1191
2
DISTRIBUIȚI

Stimaţi cetăţeni ai municipiului Piatra-Neamţ, după cum aţi observat, pe afişul meu electoral este scris sloganul „Un primar vizionar, nu funcţionar“ şi poate v-aţi întrebat ce înţeleg eu prin primar vizionar. Am citit cu atenţie platformele electorale ale contracandidaţilor mei şi am realizat că în toate, inclusiv în a mea, se regăsesc puncte precum asfaltarea străzilor, extinderea reţelei de canalizare, amenajarea de noi locuri de joacă pentru copii, extinderea pistelor pentru biciclete, extinderea şi întreţinerea iluminatului public şi altele asemenea. Am înţeles atunci că ar trebui, prin lege, să fie interzis candidaţilor la primării, la consiliile locale, să treacă asemenea lucruri în platformele electorale, pentru simplul fapt că ele trebuie să fie în fişa postului primarului şi consilierilor, indiferent de culoarea politică.

Vom face, desigur, şi lucrurile acestea după 6 iunie 2016, dar în ultimele 3 luni în care, împreună cu echipa mea de consilieri, am străbătut la pas oraşul, din centru până la vagoanele dormitor din Văleni, la pârâul mustind de dejecţii din Sarata, la cartierul Speranţa, ori în zona blocului 40 din Dărmăneşti, am înţeles un lucru foarte grav: pietrenii au renunţat să mai viseze. Copiii au renunţat la visul de a-i avea alături pe părinţii plecaţi la muncă în străinătate, tinerii la visul de a-şi găsi un serviciu plătit decent în oraşul lor, părinţii la visul de a-şi vedea acasă copiii plecaţi să muncească în ţară sau peste hotare, bunicii la visul de a avea o bătrâneţe liniştită şi posibilitatea de a fi trataţi corespunzător de boli şi de a-şi petrece într-un mod plăcut timpul, şi aşa mai departe…

Am întâlnit mult prea mulţi oameni trişti şi am înţeles, că, de fapt, EI sunt oraşul Piatra-Neamţ, că EI sunt sufletul acestui oraş. În ochii celor mai mulţi pietreni nu mai luceşte astăzi, după 12 ani de când oraşul este în mâna libe-ralilor, lumina visului, ochii celor mai mulţi pietreni nu mai ştiu să privească cerul.

Visurile pietrenilor trebuie să devină realitate: visul de a avea un loc de muncă plătit decent, visul de a fi cu mama şi cu tata, visul de a avea o bătrâneţe liniştită.

Totul trebuie regândit din perspectiva în care CETĂŢEANUL ESTE ÎN CENTRUL PREOCUPĂRILOR primarului şi echipei lui de consilieri.

Asta vom face, cu ajutorul dumneavoastră, după 6 iunie 2016.

Liviu Harbuz

Candidat PSD

pentru Primăria Piatra-Neamţ

2 COMENTARII

  1. In zona blocului 40 si a statiei finale de microbuze respectiv pe Aleea Ulmilor – asociatia 36-39 am cerut protejarea spatiului verde cu gard si nici pana in ziua de azi nu stim cand se va realiza , promisiuni doar .

  2. Nae, ce vrei , sa-ti faca PSD-ul gard? PSD-ul iti va aduce transport gratuit, drumuri perfecte, spatii verzi curate, locuinte gratuite, bunastare, fericire !
    Ce limitat poti sa fii….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.