Acasă Sport Alergare montană – Bate Toaca, ediţia a IV-a / Pe 25 iunie...

Alergare montană – Bate Toaca, ediţia a IV-a / Pe 25 iunie va fi record de participanţi la întrecerea de pe Ceahlău

1599
0
DISTRIBUIȚI

l doar până ieri, cu patru săptămâni înaintea concursului de alergare montană figurau ca înscrişi peste 300 de alergători

Pe masivul Ceahlău, întrecerea din acest an a concursului de alergare montană „Bate Toaca“ anunţă, deja, un nou record de participanţi. Competiţia din 2016 se va desfăşura sâmbătă 25 iunie. Până ieri după-amiază, lista de start avea deja peste 300 de concurenţi înscrişi, între care 270 figurau la categoria adulţi, iar 70 la copii. De sâmbătă 21 mai, organizatorii întrecerii au anunţat o altă sumă pentru taxa de participare a concurenţilor. Astfel, de la 80 de lei de competitor, până pe 15 iunie (data la care va fi încheiată perioada înscrierilor) fiecare participant doritor să alerge la „Bate Toaca“ va trebui să achite acum 110 lei. Organizatorii anunţă şi o taxă pentru cei întârziaţi total, care se vor prezenta la start. Pentru validarea prezenţei acestora în concurs, taxa de participare va fi de 150 de lei, chiar înainte de start, la momentul înscrie-rilor de ultim moment.

Trei probe ca opţiuni de concurs

Trei sunt probele programate în cadrul ediţiei a IV-a a concursului de alergare montană „Bate Toaca“. Cea de maraton include 39 de kilometri şi o diferenţă de altitudine pozitivă de peste 3.000 metri. Fosta probă destinată amatorilor a fost înlocuită pentru momentul anului 2016 cu mult mai interesanta Cursă Verticală. Aceasta se întinde pe distanţa de 16 kilometri, cu 1.100 metri diferenţă pozitivă de nivel. Competitorii de la „Bate Toaca“ mai au şi varianta înscrierii în Cursa Familiei. Secţiunea respectivă de concurs înlocuieşte fosta „Cursă a copiilor“ include numai 8 kilometri de parcurs şi prezintă o diferenţă pozitivă de nivel de 370 metri. Organizatorii evenimentului de alergare montană sunt cei cinci reprezentanţi ai Asociaţiei Sport-Natura din Piatra-Neamţ: Andrei Grigoroae, Adrian Constantin, Răzvan Fodor, Sebastian Popa şi Tudorel Buzoi. Între aceştia, doar ultimii doi şi-au anunţat intenţia de a participa la competiţie. Festivitate de premiere, dar şi un concert surpriză sunt momentele care vor bucura toţi competitorii întrecerii din 25 iunie pe Ceahlău.

500 de euro doar premiul cel mare

Până ieri, gazdele întrecerii „Bate Toaca“ anunţau doar valoarea premiului pentru câştigătorul categoriei open maraton: 500 de euro pentru concurentul care termină proba respectivă într-un timp de sub 4 ore şi 20 de minute. Pentru restul premiilor, organizatorii evenimentului aşteptau decontarea contractelor de sponsorizare pe care deja le-au semnat.

Concursul „Bate Toaca“ pe Ceahlăul face parte din Circuitul de alergare montană al Carpaţilor. Gazdele anunţau că vor să-i aducă şi pe câştigătorii ediţiilor precedente. „Asemeni oricărui concurs de acest gen, VIP-urile se vor aduna mai spre finalul perioadei de înscriere, aşteptând în acest timp completarea listelor participanţilor“, spunea Andrei Grigoroae.

Recorduri anulate şi selecţie în baza CV-urilor pentru proba vedetă

Odată cu modificarea traseului şi prelungirea lui cu încă 10 kilometri, recordurile precedente la întrecerea „Bate Toaca“ au fost anulate. În 2016, competitorii înscrişi la proba Maraton vor trebui să urce şi să coboare masivul Ceahlăul de trei ori, în vreme ce participanţii probei Cursa Verticală vor urca şi coborî muntele doar o singură dată. Pentru participarea în cadrul probei Maraton, organizatorii au solicitat doritorilor depunerea CV-urilor privind experienţa în concursurile de alergare montană. Aceiaşi organizatori îşi rezervă dreptul de a primi / respinge înscrierile. Până ieri figurau deja 16 concurenţi respinşi, în vreme ce alţi 26 au ales să participe la Cursa Verticală. „Restul au promis că ni se vor alătura în concurs abia după ce mai capătă experienţă şi mai au concursuri «în picioare»“, declara Andrei Grigoroae din rândul gazdelor.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.