Acasă Social Pensii aduse de „mascaţi“

Pensii aduse de „mascaţi“

1004
0
DISTRIBUIȚI

Luna aceasta, pensionarii aflaţi în autoizolare la domiciliu, ori puşi în carantină pentru suspiciunea că ar putea fi purtători de coronavirus vor primi drepturile băneşti, prin mandat poştal, de la „mascaţi“. Adică de la factori poştali care vor fi îmbrăcaţi cu combinezoane, vor purta mănuşi şi ochelari de protecţie. De acelaşi „tratament“ vor avea parte şi cei care au de primit indemnizaţii, alocaţii etc.

Decizia a fost luată de conducerea Poştei Române, după ce, în urmă cu două zile, aceeaşi conducere emisese un ordin prin care factorilor poştali le era interzis să se apropie de locuinţele autoizolaţilor sau de centrele de carantinare.

Ordinul de interdicţie a fost criticat de ministrul Muncii – Violeta Alexandru: „Persoanele afectate de coro-navirus, respectiv cu suspiciune de a purta virusul, nu pot fi lăsate fără nicio formă de venit. Mai ales în condiţiile actuale, în care au nevoie de medicamente, hrană.

Poşta Română trebuie să îmi prezinte soluţii pentru ca, în condiţii de siguranţă, toţi pensionarii, toţi beneficiarii de ajutoare sociale să-şi primească drepturile“.

Ieri, Poşta Română a revenit asupra deciziei şi a anunţat că va continua activitatea de distribuire a prestaţiilor sociale către beneficiari.

„Ca urmare a discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, s-a stabilit faptul că nu există riscul de conta-minare, atâta timp cât distribuirea prestaţiilor sociale către persoanele aflate în autoizolare se realizează de către poştaşii dotaţi conform regulamentului cu echipament, măşti, mănuşi şi ochelari de protecţie. Pentru cazurile excepţionale şi anume persoane care sunt deja internate în spital, există posibilitatea întocmirii unei procuri în baza căreia aparţinătorii vor putea ridica prestaţiile sociale cuvenite, precum şi toată co-respondenţa“, se arată într-un comunicat al Poştei Române.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.