Acasă Eveniment Pârjol în comuna Ceahlău

Pârjol în comuna Ceahlău

287
0
DISTRIBUIȚI

Două case şi mai multe anexe gospodăreşti au fost făcute scrum într-un incendiu extrem de violent, izbucnit marţi după-amiază, în spatele Căminului Cultural din comuna Ceahlău. Alarma s-a dat pe la ora 14 când, din cauza jarului căzut dintr-o sobă, ori a scânteilor sărite pe coşul de fum, flăcările au cuprins o locuinţă, extinzându-se rapid la casa de lângă. La locul evenimentului au intervenit voluntarii din localitate cu o maşină, cinci echipaje de pompieri cu patru autospeciale (de la Garda II Poiana Teiului şi Detaşamentul Târgu-Neamţ), plus o ambulanţă SMURD.

„La ajungerea forţelor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, generalizat la două locuinţe şi la mai multe anexe gospodăreşti (adăpost pentru animale, bucătărie de vară, magazie şi alte construcţii) cu posibilitatea propagării la alte două gospodării. Intervenţia a fost una dificilă din cauza faptului că nu s-a putut ajunge cu autospecialele până la locul producerii evenimentului (trebuia să se treacă pe un pod, iar maşinile nu încăpeau – n.r.) şi a amploarei incendiului. La această intervenţie au participat jandarmii de la Postul Montan Durău, lucrători de la Salvamont şi poliţişti“, a declarat locotenentul Irina Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“.

Au ars bucătăria de vară, o magazie de leme, un adăpost pentru animale, altă magazie, un depozit pentru furaje şi două case cu bunurile materiale aflate în interior. Suprafaţa afectată de incendiu a fost de aproximativ de 320de metri pătraţi. Au fost evacuate 15 păsări şi o bovină. Proprietara gospodăriei, în vârstă de 75 de ani, a suferit un atac de panică, fiind îngrijită de paramedici şi refuzând transportul la spital.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.