Acasă Eveniment Pârâul Cuejdi, supravegheat de Poliţia Locală

Pârâul Cuejdi, supravegheat de Poliţia Locală

548
0
DISTRIBUIȚI

La sfârşitul săptămânii trecute, Poliţia Locală Piatra-Neamţ a demarat o campanie de supraveghere a albiei pârâului Cuejdi în scopul prevenirii abandonării de deşeuri de către persoanele fizice sau juridice.

„Proprietarii de case din zonele riverane, care au aruncat deşeuri pe malurile sau în albia pârâului, sunt identificaţi şi totodată verificaţi dacă deţin contracte de colectare a deşeurilor, cu operatorul de salubritate, Brantner. Cei depistaţi că au încălcat prevederile hotărârilor de Consiliul Local în privinţa depozitării deşeurilor sunt somaţi ca în termen de 15 zile să igienizeze acele zone, deşeurile rezultate urmând a fi preluate de societatea de salubrizare. Continuăm supravegherea prin intermediul sistemelor video, astfel încât să creştem gradul de operativitate şi depistare a celor care se fac vinovaţi de apariţia depozitelor ilegale de deşeuri“, a declarat Irina Ştefănescu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Piatra-Neamţ.

Oamenii legii reamintesc cetăţenilor faptul că, potrivit Regulamentului privind normele de gospodărire, întreţinere, curăţenie şi estetică în municipiul Piatra-Neamţ, „este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri şi gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, alimente, hârtii, fructe, ţigări, gunoi de grajd, obiecte uzate“, în caz contrar existând posibilitatea aplicării sancţiunilor contravenţionale de până la 1.000 de lei. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.