Acasă Economic Palat bisericesc la Stăniţa

Palat bisericesc la Stăniţa

7853
0
DISTRIBUIȚI

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului vrea să facă un cămin de bătrâni în comuna Stăniţa, contribuind financiar în acest sens la construirea unui imobil cu mai multe camere, pe o suprafaţă de 345 de metri pătraţi. Această casă îi aparţine în acte pensionarului Constantin Giosanu, în vârstă de 63 de ani, fratele arhiepiscopul Romanului şi Bacăului – Ioachim Băcăuanul.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului au declarat că imobilul respectiv are legătură cu eparhia subordonată Bisericii Ortodoxe Române şi că ar avea şi altă destinaţie, dar au refuzat să spună care a fost contribuţia Arhiepiscopiei la construcţia casei. „Imobilul din satul natal al Înaltpreasfinţitului va fi aşezământ social destinat asistenţei bătrânilor“, a spus Alexandru Zamfir, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

După cum se poate vedea în imagini, micul palat are zece camere, este construit din cărămidă, cu amprentă la sol de 250 mp şi 345 mp locuibili, având parter şi etaj şi este înconjurat de 1.500 mp de teren. „E pe numele fratelui, Constantin Giosanu. Este casă de locuit, aşa cum scrie în autorizaţie. Ce să vă spun, acum el este la pensie, înainte a lucrat la Fabrica de Ţevi de la Roman“, a spus Laurenţiu Todireanu, primarul comunei Stăniţa.

Constantin Giosanu este unul dintre cei şapte fraţi ai Înaltpreasfinţitului Ioachim Băcăuanul, iar casa părintească se află în imediata vecinătate a viitorului cămin de bătrâni.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.