Acasă Eveniment Valutist – fals avocat

Valutist – fals avocat

2888
1
DISTRIBUIȚI

Cetăţean onest în felul lui, Florin Ghineţ, cunoscut pentru activităţile pe care le desfăşoară în zona Petrodava (unde îşi fac veacul valutiştii), a fost pus sub acuzare de Parchetul Judecătoriei Piatra-Neamţ pentru că s-a dat drept avocat. Dosarul, care a ajuns recent pe rolul instanţei, incriminează săvârşirea infrac-ţiunilor prevăzute de articolul 348 din Noul Cod Penal („exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi“) şi Legea 51/ 1995 (pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat) – „folosirea fără drept a denumirilor“.

Legea prevede în acest sens că „exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie, ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an, sau cu amendă“.

Ghineţ este tras la răspundere pentru că, în 2013, şi-a înfiinţat o firmă, pretinzând că este avocat, în condiţiile în care nu face parte din Barou. Societatea respectivă a funcţionat până în ianuarie anul acesta, când a fost dizolvată prin radiere. Florin Ghineţ nu a răspuns la numărul de telefon de contact (afişat pe site-ul Ministerului Finanţelor) însă, într-o luare de poziţie vizavi de un eveniment în care a con-testat o amendă aplicată de Poliţia Locală, el declara: „Aşa este, sunt avocat şi îmi merit titlul, de asta am învăţat şi de asta nu am acceptat ca cei doi domni (poliţişti locali – n.r.) să-şi bată joc de anii în care am învăţat – am fost în bancă, nu sub bancă; eu ştiu sigur că am dreptate, iar în această speţă nu eu sunt contravenientul şi am să dovedesc întregii ţări adevărul!“.

Florin Ghineţ s-a mai intersectat cu oamenii legii şi în martie 2012, când a fost amendat cu 30.000 de lei, pentru deţinere de detector de metale neautorizat. El a explicat atunci că nu găsea un lănţişor de-al soţiei, pe care i-l dăruise cu o ocazie specială, şi de aceea şi-a comandat detectorul de metale.

Acum, în noul dosar care-l vizează, pentru că a pretins că este avocat, urmează să fie verificată legalitatea actelor de urmărire penală, după care instanţa va stabili un prim termen de judectă.

(Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

  1. ghinet este de mult plecat inafara tarii la munca.este adevarat ca pana acum 2ani putea fi intalnit in zona central.este absolvent al facultatii de stiinte juridice si in multe cauze zicea ca este propriul lui avocat.in cauze mai complicate isi angaja avocati.personal nu l-am auzit sa se recomande ca este avocat si nici nu a fost angajat ca avocat in alte cauze.cred ca a vrut sa beneficieze de baroul constitutional paralel cu cel traditional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.