Acasă Sport Fotbal – Liga a II-a / Astăzi, pe Borzoghean se joacă Ceahlăul...

Fotbal – Liga a II-a / Astăzi, pe Borzoghean se joacă Ceahlăul – Oţelul, Un joc important pentru viitorul celor două cluburi

1012
0
DISTRIBUIȚI

 

Campionatul ligii a doua interne de fotbal programează a doua etapă intermediară în anul 2016, cea cu numărul 24 a sezonului. Runda a început de ieri cu disputa din cadrul seriei a II-a, FC Braşov – Olimpia Satu Mare. La nivelul primei serii (Est), două sunt me-ciurile ce ţin capul de afiş în confruntările acestei după-amieze. La Călăraşi, formaţia locală Dunărea (locul II în clasament) primeşte vizita brăilenilor (locul III în ierarhia seriei) într-un joc derby pentru partea superioară a clasamentului. Exceptând înfruntarea din capitală, anunţată joi de la ora 20 între Rapid Bucureşti şi Sport Club Bacău, celelalte partide ale seriei I se dispută astăzi, de la ora 15. La Piatra-Neamţ, pe „Municipal“ va fi momentul în care se poate decide viitorul clubului de fotbal Ceahlăul.

„Meciul de la care nu ai voie să lipseşti“

„Este meciul de la care nu ai voie să lipseşti, me-ciul de care depinde în mare măsură dacă vom mai juca alte zece partide în turneul play-out. Victoria băieţilor noştri semnifică singura opţiune de a menţine speranţa salvării echipei de la re-trogradarea directă!“, anunţau ieri oficialii taberei galben-negrilor de pe Borzoghean.

Despărţite de numai un punct în zona subsolului clasamentului, Ceahlăul (locul 13, ultimul) şi juniorii Oţelului (locul 12) forţează astăzi victoria pentru a mai amâna, până în turneul play-out, soarta retrogradării în Liga a III-a. Pentru ai noştri, partida ar trebui să reprezinte acel declic în descătuşarea obţinerii celui dintâi succes în 2016. Victoria este obligatorie pentru a menţine speranţele de supraveeţuire.

În tur, Ceahlăul a reuşit să smulgă un rezultat de egalitate (un punct). Gălăţenii au dominat me-ciul, s-au întrecut în câteva ratări, iar portarul Barna a făcut minuni în poarta nemţeană. Gălăţenii au nimerit bara în repriza secundă, dar aceeaşi situaţie a fost şi în cealălalt careu, la o fază lucrată de doi dintre foştii jucători ai formaţiei pietrene: Ştefănescu şi Căruţă. Ca şi în toamnă, la primul meci al sezonului de ligă secundă, Ceahlăul şi Oţelul ocupau aceleaşi poziţii în clasamentul seriei I. În celelalte partide de astăzi în B1 se mai joacă: FC Clinceni – Bucovina Pojorâta (ora 12) / CS Baloteşti – Gloria Buzău / Farul Constanţa – ACS Berceni / Dunărea Călăraşi – Dacia Unirea Brăila.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.