Acasă Politica Noi mutări în Consiliul Judeţean: Vasiloiu pe faraş

Noi mutări în Consiliul Judeţean: Vasiloiu pe faraş

803
0
DISTRIBUIȚI

l Constache Lupu întregeşte echipa UNPR din Consiliul Judeţean

Cea de a opta încercare a actualului executiv de a elibera locul consilierului Gheorghe Vasiloiu din funcţia de ales are mult mai multe şanse de reuşită. La şedinţa programată pentru data de 7 octombrie se propune iarăşi un proiect prin care să îi înceteze mandatul. Chiar din interiorul PDL s-au auzit mai multe voci care au spus că trebuie finalizată această chestiune, mai ales după ultima amendă încasată de toţi consilierii care nu au fost în favoarea demiterii lui Vasile Pruteanu.

În urmă cu două zile, ANI a certificat că Vasiloiu „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean, întrucât, la data de 28 august 2008, societatea comercială în cadrul căreia a deţinut funcţia de administrator – membru în consiliul de administraţie şi în cadrul căreia deţine calitatea de asociat, a încheiat cu Consiliul Judeţean Neamţ un contract de asociere pe o perioadă de cinci ani, prin care a fost alocată suma de 108.000 de lei/lună până la data de 31 decembrie 2008 şi suma de 90.000 de lei pe lună începând cu data de 01 ianuarie 2009, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.“

Până acum, de fiecare dată când propus discutarea excluderii lui Gheorghe Vasiloiu, acesta a fost protejat de ceilalţi consilieri de la PDL, PP-DD şi PSD, de fiecare dată proiectul fiind respins la vot.

În aceaşi şedinţă de pe data de 7 octombrie se va discuta înlocuirea lui Vasiloiu cu Bogdan Şendrea, cel pe care PDL l-a trecut pe lista supleanţilor.

Lupu îl înlocuieşte pe Alin Antochi

Deşi UNPR nu s-a grăbit deloc, în şedinţa din această lună a venit şi rândul ca locul lăsat liber de Alin Antochi, care a ajuns secretar de stat la Ministerul Justiţiei, să fie ocupat tot de un membru UNPR.

Cel care îi va urma în legislativ secretarului de stat este Costache Lupu, pentru care au renunţat 3 persoane afltate înainte pe lista de rezerve. Este vorba de membrul UNPR, Sorin Ciobanu şi alţi doi membru PDL – Ionuţ Pricope şi Maria-Elena Bocancea.  (A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.