Acasă Administratie Incompatibilii

Incompatibilii

1106
0
DISTRIBUIȚI

l Agenţia Naţională de Integritate a dat verdict de incompatibilitate în cazul Monicăi Anton şi al lui Gheorghe Vasiloiu

Alţi doi aleşi din Neamţ au ajuns pe lunga listă a incompatibililor declaraţi oficial de Agenţia Naţională de Integritate. În ultimul comunicat al ANI, sunt vizate cazurile Monica Anton (consilier local independent, fost PP-DD, fost viceprimar al municipiului Piatra-Neamţ) şi Gheorghe Vasiloiu (consilier judeţean PDL). Cei doi sunt declaraţi incompatibili deoarece au făcut afaceri folosindu-se de funcţiile pe care le-au deţinut în diferite structuri administrative.

Monica Anton – viceprimar şi practician în insolvenţă

Agenţia Naţională de Integritate a declarat că Monica Anton este în stare de incompatibilitate, deoarece în perioada 27 iunie 2012  – 26 aprilie 2013, a deţinut, simultan, atât funcţia de viceprimar cât şi cea de avocat în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură „Monica Anton“ şi practician în insolvenţă în cadrul Ca-binetului Individual de Insolvenţă „Anton Elena Monica“, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

Monica Anton a ajuns în Consiliul Local Piatra-Neamţ pe lista de candidaţi ai PP-DD. Mersul alianţelor politice de după alegerile locale din 2012 a propulsat-o în funcţia de viceprimar al municipiului. A rezistat în această funcţie doar câteva luni, fiind schimbată prin votul consilierilor în primăvara anului 2013. A fost primul ales local din judeţul Neamţ care a profitat de ordonanţa ce permite migraţia aleşilor locali, Monica Anton retrăgându-se din PP-DD şi rămânând consilier independent. Acum ea zice că va contesta în instanţă actul de constatare a stării de incompatibilitate. „Este o decizie determinată de politic. În anul 2012, în iulie, chiar eu am solicitat un punct de vedere de la ANI cu privire la starea menţionată şi chiar sub semnătura domnului Horia Georgescu, şeful ANI, am pri-mit un răspuns în care se menţiona că nu există situaţie de incompatibilitate între funcţiile deţinute de mine. Acum ANI spune că nu e aşa. Pe baza acestor acte voi câştiga procesul în proporţie de sută la sută“, a declarat Monica Anton.

Cercetarea ANI împotriva Monicăi Anton a fost demarată în luna aprilie 2013, atunci când a fost acuzată de incompatibilitate tocmai de primarul Gheorghe Ştefan.

Gheorghe Vasiloiu – consilier judeţean, asociat şi administrator la FC Ceahlău

În cazul lui Gheorghe Vasiloiu, lucrurile sunt cunoscute de ceva vreme şi era aşteptată o decizie ANI care să confirme sau să infirme decizia luată deja de fostul prefect George Lazăr care a dat ordin de încetarea a mandatului.

Ieri, ANI a declarat că Vasiloiu „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean, întrucât, la data de 28 august 2008, societatea comercială în cadrul căreia a deţinut funcţia de administrator – membru în consiliul de administraţie şi în cadrul căreia deţine calitatea de asociat, a încheiat cu Consiliul Judeţean Neamţ un contract de asociere pe o perioadă de cinci ani, prin care a fost alocată suma de 108.000 de lei/lună până la data de 31 decembrie 2008 şi suma de 90.000 Lei/lună începând cu data de 01 ianuarie 2009, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“.

Gheorghe Vasiloiu a menţionat că nu ştie nimic despre decizia ANI, dar că va ataca actul în instanţă. „Am trimis deja un punct de vedere, dar mai departe vom merge în instanţă şi vom lămuri chestiunea. E vorba despre nişte chestii care s-au petrecut cu mult timp în urmă.“, a declarat Gheorghe Vasiloiu

Până acum în fiecare din ultimele opt şedinţe ale Consiliului Judeţean s-a propus discutarea excluderii acestuia din CJ. Până acum, Gheorghe Vasiloiu a fost protejat de ceilalţi consilieri de la PDL, PP-DD şi PSD, de fiecare dată proiectul fiind respins la vot.

În locul acestuia, pe lista de aleşi ai APEL ar urma, conform declaraţiilor lui Alexandru Drăgan, preşedintele PDL Neamţ, să ajungă Bogdan Şendrea.  (A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.