Acasă Economic Nemţenii au umplut visteria Fiscului

Nemţenii au umplut visteria Fiscului

919
0
DISTRIBUIȚI

 

l aceştia au achitat, de la începutul anului, taxe, impozite şi contribuţii ce au însumat peste 792 de milioane de lei

Contribuabilii sunt tot mai conştiincioşi când vine vorba de plata taxelor, impozitelor şi contribuţiilor, umplând în adevăratul sens al cuvântului visteria Fiscului. De la începutul acestui an şi până la finele lunii septembrie, persoanele fizice şi juridice din Neamţ au achitat statului drept biruri peste 792 milioane de lei, mai mult cu 30,63 milioane de lei comparativ cu anul trecut, când au plătit 761 milioane de lei. Cei mai mulţi bani i-au achitat acolo unde sunt şi cele mai multe taxe şi impozite de plătit, adică la bugetul de stat (342,37 milioane de lei). Statul a încasat de la contribuabilii din Neamţ alte peste 311,59 milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale de stat. Mai puţini bani au fost încasaţi de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Neamţ la bugetul asigurărilor sociale de sănătate (128,22 milioane de lei), dar şi la bugetul pentru şomaj (9,83 milioane de lei). Practic, gradul de încasare realizat de Fiscul nemţean a depăşit 104 la sută.

Contribuabilii care nu au reuşit să-şi achite dările către stat în termenele scadente au fost executaţi silit. Prin astfel de măsuri, Fiscul a încasat în cele nouă luni ale acestui an suma de 75,97 milioane de lei. În primă fază, au fost trimise somaţii pentru debite în valoare de 223,26 milioane de lei, iar în urma comunicării acestora statul a încasat 40,14 milioane de lei. Popririle asupra conturilor bancare ale persoanelor fizice şi juridice pentru debite în valoare de 62,22 milioane de lei, au mai adus statului încă 25,23 milioane de lei. Popriri pentru datorii de 26,47 milioane de lei au fost aplicate şi asupra veniturilor la terţi, această măsură ducând la încasarea a 4,61 milioane de lei.

Măsurile de executare silită au fost extinse şi asupra bunurilor mobile şi imobile ale constribuabililor datori statului. Fiscul a instituit, în acest sens, sechestre asupra bunurilor mobile în valoare de 7,38 milioane de lei, însă nu au reuşit să vândă mare lucru, astfel că a încasat doar 0,12 milioane de lei.

Nu au scăpat de sechestru nici bunurile imobile ale persoanelor fizice şi juridice datoare statului, valoarea acestora fiind de 7,90 milioane de lei. Şi în acest caz, Fiscul nu a reuşit să valorifice decât o parte din bunuri, încasând 1,14 milioane de lei. Sub ameninţarea sechestrului, unii contribuabili au plătit 4,73 milioane de lei.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.