Acasă Economic Neamţ, 2022: 142 de accidente de muncă, dintre care zece mortale

Neamţ, 2022: 142 de accidente de muncă, dintre care zece mortale

427
0
DISTRIBUIȚI

Recordul negativ înregistrat de firmele din Neamţ, referitor la numărul accidentelor de muncă urmate de incapacitate de lucru sau chiar de decesul victimelor, continuă să „se îmbunătăţească“. În a opta lună a anului 2022 au fost raportate alte 20 de accidente de muncă, niciunul mortal. De la începutul anului, bilanţul negru a ajuns, astfel, la 42 de accidente de muncă – dintre care zece mortale. „La Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) au fost comunicate 20 evenimente de muncă, dintre care două mortale. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea  necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, accidente de circulaţie şi căderea de la mică înălţime sau de la acelaşi nivel. Toate evenimentele sunt în curs de cercetare“, se arată într-un comunicat de presă al ITM.

Inspectorii de muncă au aplicat, tot luna trecută, amenzi în valoare totală de 238.800 de lei. „Au fost realizate 94 de acţiuni de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost dispuse 81 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 60 de angajatori au fost sancţionaţi cu 68 de sancţiuni contravenţionale, din care 56 de avertismente contravenţionale şi 12 amenzi în valoare totală de 57.000 de lei. Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Relaţii de Muncă au efectuat 113 controale, au dispus 127 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat 54 de sanctiuni contraventionale, din care 13 amenzi în cuantum de 181.800 de lei şi 41 de avertismente contravenţionale“, mai informează reprezentanţii ITM.

Au fost descoperite şi 9 cazuri de muncă fără forme legale, la şapte firme care activează în următoarele domenii: exploatare forestieră, construcţii, creşterea animalelor, baruri şi restaurate. (Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.