Acasă Administratie Morţi – pe listele de susţinere a candidaţilor la Primăria Ruginoasa

Morţi – pe listele de susţinere a candidaţilor la Primăria Ruginoasa

1206
0
DISTRIBUIȚI

O sentinţă Judecătoriei Roman, dată săptămâna trecută, demonstrează că, la alegerile pentru primari din 2016, pe listele de susţinere a doi candidaţi din comuna Ruginoasa au fost puse mai multe persoane decedate. Aceasta s-a întâmplat în condiţiile în care cei doi candidaţi (Neculai Pruncu şi Gheorghe Berbecaru) nu aveau destule semnături pentru a-şi înregistra candidaturile la Biroul Electoral de Circumscripţie, aşa că au completat listele cu datele a 15 persoane care erau moarte de mai mult timp.

La vremea respectivă au fost făcute plângeri la Parchet, ulterior s-a dispus trimiterea în judecată şi, abia după aproape patru ani, s-a dispus condamnarea celor doi, pentru uz de fals.

Astfel, Pruncu şi Berbecaru au primit câte nouă luni de închisoare, cu suspendare, pe un termen de supraveghere de doi ani, cu următoarele obligaţii: de a merge periodic la „semnat“, a frecventa un program de reintegrare socială şi a presta câte 60 de zile de muncă (neremunerată) în folosul comunităţii.

Prin aceeaşi sentinţă, judecătorii romaşcani au dispus „desfiinţarea înscrisurile întocmite în fals (…) opis centralizator al listelor de susţinători pentru alegerea primarului comunei Ruginoasa, din data de 5 iunie 2016, depus de Partidul Social Democrat la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 64 Ruginoasa, numai în ceea ce priveşte poziţiile la care sunt înscrise persoane decedate“, respectiv: Ana Andrei, Ruxandra Petraru, Vasile Acatrinei, Vasile Timofte, Maria Zaharia, Maria Lefter, Dumitru Mihăilă, Anica Mircea, Constantin Apetrei, Vasile Andrei, Constantin Pascanu, Rucsanda Petraru, Neculai Sâia, Catinca Găburoi şi Ioan Gheorghiu.

Sentinţa nu este definitivă, ultimul cuvânt urmând să îl aibă Curtea de Apel Bacău.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.