Acasă Administratie Contabila Spitalului Roman, reţinută pentru corupţie

Contabila Spitalului Roman, reţinută pentru corupţie

448
0
DISTRIBUIȚI

Mihaela Caraiman, una din contabilele Spitalului Municipal de Urgenţă (SMU) Roman, a fost reţinută de anchetatori, în după-amiaza de 16 martie, într-un dosar care vizează infracţiuni de corupţie şi înşelăciune.

Conform oamenilor legii, funcţionara, care are o vechime de aproape 30 de ani la spital, ar fi pretins, în perioada 2019-2020, între 1.000 şi 1.500 de euro, de la mai multe persoane care voiau să se angajeze la SMU, pretinzând că are influenţă asupra membrilor comisiilor de concurs şi îi poate „ajuta“ să promoveze examenele.

În acest dosar, politistii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz, au facut patru percheziţii, la SMU, acasă la femeie şi în cele două maşini pe care aceasta le deţine, ridicând mai multe documente.

„De la spital nu au fost ridicate documente, din câte stim ancheta nu are legătură cu activitatea ei din spital“, a declarat Laura Trifan, purtător de cuvânt al SMU.

„Este vizată în acest caz comiterea unor infracţiuni de corupţie, precum traficul de influenţă şi cumpărarea de influenţă, şi de înşelăciune – patru acte materiale în cercetare. Faptele ar fi fost comise în perioada 2019-2020, prejudiciul fiind de aproximativ 5.000 de euro. În urma acţiunii, o persoană a fost chemată cu mandat la audieri, angajata de la Serviciul financiar-contabilitate fiind reţinută apoi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând a fi continuate cercetările“, a precizat procurorul Marius Emil Ianuş, purtător de cuvânt al Parchetului Tribunalului.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.