Acasă Sport Mihai Mihuţ s-a inspirat din antrenamentele cu mănuşile de box

Mihai Mihuţ s-a inspirat din antrenamentele cu mănuşile de box

3914
0
DISTRIBUIȚI

Cunoscut în această vară în postură de dublu campion european la greco-romane (la nivel de seniori, respectiv la categoria tineret U23), luptătorul Mihai Mihuţ se pregăteşte pentru un parcurs triumfător. Următoarea victorie este aşteptată în cadrul întrecerilor unei competiţii mult mai putenice şi importante: Campionatului Mondial de seniori. Pietreanul a adus luptelor româneşti primul titlu european după o pauză de 11 ani. Anul acesta vrea să devină şi campion mondial. „Tot timpul mi-am propus parcursul spre cea mai înaltă treaptă a podiumului“, se încurajează Mihai. El are şi un îndemn după care se ghidează în performanţă. „Oricât de bun ai fi, fără disciplină eşti nimic. Am să ies campion, nu are cine să mă învingă eu sunt cel mai bun!“ a mai completat Mihuţ.

Întrecerea Campionatului Mondial de lupte pentru seniori la greco-romane este programată să se desfăşoare la Budapesta, în luna octombrie, în vreme ce competiţia si-milară pentru secţiunea tineret (Under 23) se va desfăşura în luna noiembrie, la Bucureşti.

În paralel cu antrenamentele specifice concursurilor de lupte greco-romane, Mihai Mihuţ recunoaşte faptul că se simte în largul lui şi cu mănuşile de box. Ajuns la 23 de ani, performerul nostru se inspiră din poveştile de viaţă ale unor foşti campioni, precum Muhamad Ali şi Mike Tyson. „Aceşti doi pugilişti, prin ambiţie, sacrificii şi muncă multă în timpul orelor de antrenament, au reuşit să se ridice la un nivel foarte mare, ajungând să fie cunoscuţi peste tot în lume. Sper să ajung şi eu, la fel de bun ca ei“.

Cooptat în lotul olimpic al României, în vederea participării la ediţia 2020 a Jocurilor Olimpice de la Tokyo (Japonia), Mihai Mihuţ spune că se foloseşte de pregătirea fizică pe care o face în ring, pentru meciurile oficiale de pe saltea. „Poate nu este acelaşi antrenament pe braţe sau când împingi mult în picioare, dar este un mijloc foarte bun de antrenament pentru condiţia fizică“.

Pentru marea performanţă a luptelor greco-romane, Mihai Mihuţ a fost crescut, format şi promovat de antrenorul Ion Purcariu, în curtea grupării CS Ceahlăul Piatra-Neamţ. Acum, el a ajuns să reprezinte pe plan intern clubul Astra Arad, la nivel individual.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.