Acasă Eveniment Maşină făcută zob de marfar la Taşca

Maşină făcută zob de marfar la Taşca

972
0
DISTRIBUIȚI

l şoferul a avut zile l acelaşi marfar a provocat moartea a doi oameni, în urmă cu şase ani, pe aceeaşi cale ferată, în satul Ticoş Floarea

Un tânăr  de 23 de ani a scăpat doar printr-o minune, în crucea nopţii de joi, după ce un marfar i-a făcut zob maşina pe care o conducea, la trecerea la nivel cu cale ferată din localitatea Ticoş Floarea, comuna Taşca. Tânărul a scăpat doar cu traumatisme la coapse şi la gamba dreaptă, fiind internat în spital acum. Toţi cei care au participat la salvarea lui mărturisesc că nu sperau să-l mai găsească în viaţă, după ce au văzut cum arăta maşina ce a fost târâtă de marfar câteva zeci de metri: un morman de fiare contorsionate. Pompierii s-au chinuit ore bune să-l descarcereze pe băiat din autoturism şi pe tot parcursul perioadei au menţinut permanent dialogul cu el, aşa încât să nu-şi piardă cunoştinţa. În tot acest timp, traficul rutier pe DN 12C a fost blocat pe ambele sensuri, aşa că s-a făcut o coadă lungă de vreo doi kilometri.

„La miezul nopţii, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a fost anunţat că, în localitatea Ticoş Floarea, s-a produs un accident fe-roviar, în urma căruia un bărbat a rămas încarcerat. La locul indicat s-au deplasat SMURD-ul, cu echipajul de descarcerare şi cel de prim-ajutor calificat, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra-Neamţ, precum şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. La sosirea militarilor, victima, conştientă, prinsă între bordul autoturismului şi scaun, era monitorizată de un echipaj al Ambulanţei oraşului Bicaz, sosit la locul evenimentului. Militarii au executat tăierea plafonului şi manevre pentru îndepărtarea bordului, care prindea picioarele victimei, un tânăr în vârstă de 23 de ani. Acţiunile de descarcerare au durat o oră şi jumătate, având în vedere situaţia la faţa locului şi faptul că militarii au fost nevoiţi să acorde o importanţă sporită securităţii proprii, în urma evenimentului elementele de caroserie fiind torsionate şi rupte, cu muchii tăioase. Tânărul a fost preluat de o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă, în stare de şoc, dar conştient, şi transportat la spital“, a declarat sublocotenentul Andrei Grancea, purtător de cuvânt al ISU Neamţ.

Din câte se pare, tânărul se îndrepta spre acasă, la volanul maşinii, pe DN 12C. În localitatea Ticoş Floarea, la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată prin indicatorul „Crucea Sfântului Andrei“, nu a oprit pentru a se asigura, fiind acroşat de trenul marfar şi târât pe o distanţă de 32 metri. Marfarul, încărcat cu piatră, revenea în curtea Carpatcement, divizie a companiei germane Heidelberg. Accidentul este anchetat de Poliţie, ce a preluat cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În urmă cu şase ani, un alt accident pe aceeaşi cale ferată

Coincidenţă macabră, în urmă cu şase ani, tot în satul Ticoş Floarea din Taşca, acelaşi marfar a provocat moartea a doi oameni, după ce a rămas fără frâne la intrarea pe calea ferată industrială din curtea societăţii Carpatcement. Tot într-o noapte de joi spre vineri (11 spre 12 septembrie 2008), la 03.30 noaptea, trenul venea de la o staţie de concasare a societăţii Heidelberg şi era încărcat cu calcar. Cu aproximativ 15 kilometri înainte de a ajunge la societatea Carpatcement, mecanicul-şef a sesizat că frâna nu mai funcţionează, iar în acel moment angajatul staţiei de concasare a sărit din tren şi a murit zdrobit de stânci. Ajutorul de mecanic şi acarul au mers în sala motoarelor, în cealaltă parte a locomotivei, în timp ce mecanicul-şef a rămas în faţă, încercând să reducă viteza. La intrarea în curtea societăţii Carpatcement, trenul a lovit o garnitură garată, formată din 17 vagoane, în care nu se afla nicio persoană. În urma impactului, mecanicul şef a murit, în timp ce acarul şi ajutorul de mecanic au scăpat cu răni uşoare.

(Ioana CALIŢCHO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.