Acasă Sport Lupte greco romane – cadeţi / Sub culorile echipei LPS Suceava, Cosmin...

Lupte greco romane – cadeţi / Sub culorile echipei LPS Suceava, Cosmin Maxim cucereşte un nou titlu naţional

905
0
DISTRIBUIȚI

Finalul săptămânii precedente a fost marcat de disputarea Turneului Final al Campionatului Naţional de lupte greco-romane pe echipe la nivelul cadeţilor.

Echipele calificate în ultimul act s-au luptat din greu pentru cele trei medalii puse în joc.

Competiţia a fost atribuită în organizare municipiului Suceava.

Printre sportivii prezenţi la această întrecere s-a aflat şi luptătorul pietrean Cosmin Maxim.

Cosmin a luptat sub culorile echipei LPS Suceava, grupare care a reuşit să obţină titlul naţional şi medalia de aur.

Sucevenii au învins în prima rundă pe Chimia Brăila, cu scorul de 10 – 0, ca apoi să treacă de vecinii de la LPS Botoşani cu scorul de 8 – 2.

În acest moment sucevenii aveau asigurată medalia de bronz, însă aspirau la un metal mai preţios.

Pentru medalia de argint LPS Suceava s-a confruntat cu puternica grupare de la Astra Arad, de care a trecut cu scorul de 8 – 2.

În marea finală, sucevenii au avut de treabă cu LPS Slatina.

Oltenii au început mai bine, au condus cu 2 – 1, însă au urmat victorii categorice, cu care sucevenii au trecut la conducere şi sâau impus la final cu scorul de 7 – 3.

Cosmin Maxim a câştigat toate cele patru meciuri pe care le-a avut la categoria lui de greutate şi a adus o contribuţie decisivă la făurirea medaliei de aur.

Sucevenii s-au pregătit la Piatra Neamţ

Demersurile pentru cucerirea acestei medalii de aur au început încă din vara acestui an.

Tehnicianul sucevean Valerică Gherasim a venit la Piatra Neamţ într-un cantonament de pregătire centralizată.

Antrenorul sucevean spunea atunci:

„Am revenit cu plăcere la Piatra Neamţ. Între secţia noastră de lupte şi cea de la CS Ceahlăul s-a cimentat în timp o colaborare fructuoasă, în urma căreia ambele secţii au avut de câştigat.

Locaţia este una excelentă, amplasată într-un cadru natural de vis. Condiţiile de masă şi cazare sunt foarte bune, iar sala specifică sportului nostru este chiar în incinta complexului. Mai mult, sportivii pietreni sunt valoroşi, aşa că avem posibilitatea de a ne pregăti în compania lor.

Obiectivul nostru imediat este câştigarea titlului naţional pe echipe la nivelul cadeţilor, dar şi câştigarea Cupei Regelui.

Cupa Regelui este o competiţie înfiinţată recent, se desfăşoară tot pe echipe, şi este rezervată celor trei echipe care ocupă primele trei locuri la Campionatul Naţional.

Am colaborat de-a lungul timpului cu luptătorii pietreni, iar din această colaborare s-au făurit multe medalii şi titluri naţionale.

Au luptat sub culorile noastre sportivi valoroşi de la Piatra Neamţ, dintre care ţin să reamintesc pe Dragoş Câmpanu. Ionuţ Rotaru, Daniel Crâşmariu, Ştefan Mihuţ, Mihai Mihuţ şi Vasile Dudău.

Acum vom avea în rândurile noastre şi pe tânărul Cosmin Maxim.

Tehnicianul Ion Purcariu este un specialist renumit, cu care ne-am înţeles perfect la aceste colaborări. Au avut de câştigat în primul rând sportivii, iar eu sper că vom continua această colaborare, iar noi vom reveni mereu la Piatra Neamţ.“

Iată că luptătorii de la CS Ceahlăul LPS Piatra Neamţ au asigurat rezervorul de talente.

Cu doar două săptămâni în urmă, trei luptători pietreni au câştigat alte medalii la nivelul copiilor: Raul Irimia, Daniel Potoschi, şi acelaşi Cosmin Maxim.

(Constantin Radu RUSU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.