Acasă Administratie Lilianei Georgescu îi va fi oferită şefia Centrului de Excelenţă

Lilianei Georgescu îi va fi oferită şefia Centrului de Excelenţă

1160
2
DISTRIBUIȚI

 

l Grigoruţă Oniciuc nu a dorit funcţia

Refuzul fără echivoc exprimat de profesorul Grigoruţă Oniciuc la propunerea de a prelua funcţia de director al nou-înfiinţatului Centru Judeţean de Excelenţă i-a determinat pe reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ să se reorienteze către un alt potenţial manager cu o carte de vizită la fel de impresionantă. Este vorba despre profesoara Liliana Georgescu, fost inspector şcolar general adjunct în două mandate, care momentan predă matematică la Colegiul Naţional „Petru Rareş“ Piatra-Neamţ. „Grigoruţă Oniciuc nu a dorit să renunţe la funcţia de director adjunct al Colegiului Naţional «Petru Rareş» Piatra-Neamţ. Drept urmare ne-am gândit să-i propunem şefia Centrului de Excelenţă profesoarei Liliana Georgescu. Este inutil să spun câtă experienţă are în funcţii de conducere şi în implementarea unor proiecte educaţionale vaste“, a declarat inspectorul şcolar general Viorel Stan.

Centrul Judeţean de Excelenţă va funcţiona într-un sediu propriu, urmând a se face demersuri pe lângă Primăria Piatra-Neamţ sau Consiliul Judeţean Neamţ în vederea alocării unui imobil corespunzător.

Regulamentul de organizare şi funcţionare a centrelor judeţene de excelenţă prevede că aceste entităţi educaţionale au statut de instituţii publice cu personalitate juridică, şi că finanţarea activităţilor de instruire diferenţiată a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte trebuie asigurată prin alocaţii bugetare. Pe de altă parte Centrul Judeţean de Excelenţă poate realiza venituri extrabugetare din sponsorizări şi donaţii.

Potrivit legislaţiei în vigoare, instruirea diferenţiată a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte în Centrul de Excelenţă se va organiza pe grupe de 10-15 elevi, alcătuite pe ani de studiu sau pe cicluri de învăţământ.

(Liviu ILIE)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.