Acasă Eveniment După ce a promis permise de conducere, Sorinel Voroneanu a fost arestat...

După ce a promis permise de conducere, Sorinel Voroneanu a fost arestat preventiv

1037
0
DISTRIBUIȚI

 

l el este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi fals intellectual

Sorinel Voroneanu, va petrece următoarele 30 de zile după gratii. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul Teritorial Bacău au dispus în cazul său începerea urmăririi penale, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi participaţie improprie la fals intelectual, infracţiuni pe care nemţeanul în vârstă de 47 de ani le-a comis în urmă cu o lună.

Mai exact, pe 22 şi 24 octombrie 2014, inculpatul Voroneanu Sorinel a pretins de la o femeie 13.700 de euro sub promisiunea că îşi va exercita influenţa pe lângă funcţionari din cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Condu-cere şi Înmatricularea Vehiculelor Neamţ, în ve-derea emiterii în mod fraudulos de permise de conducere, atât pentru ea cât şi pentru alte cinci persoane. Din suma solicitată, nemţeanul a primit un avans de 1.000 de euro. Pentru a ascunde adevărata provenienţă a banilor luaţi pe 24 octombrie 2014, Voroneanu i-a cerut femeii respective să încheie un contract autentic de împrumut pentru suma de 1.000 de euro cu un apropiat de-al său. Actul a fost autentificat în aceeaşi zi, fără ca notarul public să aibă cunoştinţă de faptul că acesta este un fals.

Sorinel Voroneanu a fost reţinut pe 19 noiembrie pentru 24 de ore. Ieri, judecătorii Tribunalului Neamţ au decis ca acesta să rămână în arest pentru următoarele 30 de zile.

Numele lui Sorinel Voroneanu este legat de mai multe „isprăvi“. În februarie 2012 Judecătoria Piatra-Neamţ l-a condamnat la 5 ani de închisoare pentru înşelăciune şi plata a 9.000 de lei către BRD Finance Credite de Consum SA Bucureşti. Împreună cu el a fost judecat şi un alt membru al familiei, Daniel Voroneanu, singurul care a fost încătuşat imediat ce sentinţa a rămas definitivă. În cazul lui Sorinel Voroneanu instanţa a constatat că pedeapsa a fost executată deja, prin detenţia preventivă din perioada anchetei.

În iunie 2013 Sorinel Voroneanu a fost acuzat de violare de domiciliu, ultraj şi lovire. La acea dată a intrat peste un consătean în casă,           l-a băutut, după care i-a spart geamurile de la casă cu o bâtă. (S. DAMIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.