Acasă Administratie Lucrările de extindere la canalizare lasă cicatrici pe drumurile pietrene

Lucrările de extindere la canalizare lasă cicatrici pe drumurile pietrene

6095
0
DISTRIBUIȚI

Mai mulţi locatari ai străzii Fermelor, din municipiul Piatra-Neamţ, reclamă starea proastă a drumului, după ce acolo au avut loc lucrări de extindere a reţelei de apă-canalizare. Şi şoferii se plâng că în urma constructorilor care modernizează sistemul de canalizare din municipiul Piatra-Neamţ rămân pe carosabil denivelări supărătoare. Pe strada Fermelor există fâşii paralele cu axul drumului care pe o lăţime de aproape jumătate de metru din banda asfaltică transformă şoseaua în traseu off-road. Culmea că strada abia fusese plombată în primăvară, de societatea Publiserv.

„Pe strada Fermelor, la intersecţia cu strada care duce spre schitul de pe Pietricica, s-au făcut lucrări de canalizare şi în urmă a rămas un şanţ imens. Abia ce fu-sese asfaltată în primăvară această stradă iar acum s-a făcut un şanţ de-a curmezişul drumului care încurcă circulaţia rutieră. Când e traficul mai mare, se face o coloană de maşini tocmai de la benzinăria de la 1 Mai şi chiar şi dinspre Calea Romanului. Nu vrem să ştim cum va arăta acest şanţ când plouă, să nu se întâmple vreun accident. Trebuia făcută o subtraversare, nu să se spargă asfaltul. Noi am sunat la primărie şi în bătaie de joc a fost trimisă o echipă de muncitori. Erau opt oameni, că nu ştiu la ce le-a trebuit să vină atâţia, care stăteau rezemaţi în coada lopeţii. Era suficient un om care să manevreze cupa cu balast. Plătim ro-vignete dar vrem şi noi drumuri bune. Noi trecem zilnic pe Fermelor, peste groapa nou formată. Vă spun, te apucă toate năbădăile. Am zis că o săptămână mai merge cum mai merge, dar deja e prea mult acum. Săptămâna trecută s-a mai adus o cupă de balast, au trecut vreo câteva maşini peste şi tot l-au împrăştiat. Acum l-au pus grămadă şi l-au lăsat aşa, gândind că l-or bătuci maşinile. E bătaie de joc“, declară Mihai O., administratorul unei firme de pe strada Fermelor.

Reprezentanţii Primăriei Piatra-Neamţ au arătat că, potrivit legii, cei care au executat lucrările au obligaţia să readucă drumul la starea iniţială. Asta, însă, nu se ştie exact când va avea loc.

„E vorba de firma subcontractantă a lucrării de la Apa Serv. Eu am fost sesizat miercuri că se circulă cu dificultate pe strada Fermelor şi am contactat Apa Serv, iar conducerea ei mi-a promis că în scurt timp rezolvă problema. Joi a fost o echipă de la Apa Serv acolo şi a turnat balast. Noi vom interveni să asfaltăm acolo, cu Publiserv, doar după ce Apa Serv ne va preda în starea corespunzătoare acea zonă, cu compactare. Altfel nu avem cum asfalta“, a declarat viceprimarul Dragoş Chitic.

(Ioana CALIŢCHO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.