Acasă Social Locul al II-lea, la admiterea la UMF „G.T. Popa“ Iaşi

Locul al II-lea, la admiterea la UMF „G.T. Popa“ Iaşi

16651
0
DISTRIBUIȚI

Ştefan Margine, şef de promotie al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare“ din Târgu-Neamţ, a fost admis la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi cu a doua cea mai mare medie înregistrată de candidaţi. Acesta a obţinut media generală de admitere 9,98, teza de examen fiindu-i notată cu 10. De altfel, tânărul a confirmat şi în anii de liceu că este un elev merituos datorită mediei (10) cu care a absolvit anii de după gimna-ziu. Acesta a mărturisit, cu alte ocazii, că şi-ar dori să devină medic chirurg.

Anul acesta, concurenţa la admitere a fost de 950 de candidaţi pe 297 de locuri, apro-ximativ 3,19 candidati pe un loc, iar mediile cu care s-a intrat pe locurile bugetate au fost, de asemenea, foarte bune. Cea mai mare medie de admitere s-a obtinut la Medi-cina Generală – 9,99. „Stăm nesperat de bine, din punctul nostru de vedere. Se vede munca de un an de zile, se vede că a crescut concurenţa la 3,2 pe un loc la buget la Medicină, unde am ajuns pe locul al treilea după Bucuresti şi Târgu Mureş, dar suntem înaintea Clujului. Şi la Medicină Dentară este la fel, la Farmacie a fost puţin mai subţire, dar trendul naţional este acelaşi pe acest domeniu“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Ştefan Margine s-a numărat printre primii10 absolvenţi de liceu care, anul acesta, au obţinut cele  mai mari note la bacalaureat. Maria-Georgiana Pîslariu şi Vasilica-Ştefania Urzică, ambele absolvente ale colegiului din Târgu-Neamţ, au fost admise în aceeaşi sesiune, la UMF Iaşi, dar notele de la teza de admitere fiind de 9,70 (Pîsla-riu), respectiv 9,80 (Urzică) locurile ocupate de celelalte două absolvente de excepţie au fost sub poziţia 44. (M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.