Acasă Economic Liderul PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc a iniţiat procesul de coalizare a dreptei!...

Liderul PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc a iniţiat procesul de coalizare a dreptei! Viceprimarul Dragoş Chitic s-a alăturat echipei Klaus Iohannis!

1162
2
DISTRIBUIȚI

 

 

În conferinţa de presă  de ieri a Alianţei Creştin-Liberale (ACL) au fost atinse trei teme:  procesul de coalizare a dreptei în jurul lui Klaus Iohannis şi alăturarea viceprimarului Dragoş Chitic  echipei Iohannis, voturile din diaspora şi victoria dreptei în aceste alegeri prezidenţiale.

Liderul PNL Mugur Cozmanciuc: „Am spus încă de la început că drepta a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale. În acest moment în mod natural oamenii care îşi doresc un preşedinte de dreapta vor vota Klaus Iohannis. Astăzi alături de noi a venit şi domnul viceprimar Dragoş Chitic în jurul proiectului de ţară propus de Klaus Iohannis. Sunt convins că în turul doi al alegerilor prezidenţiale echipa ACL Neamţ are capacitatea de a câştiga alegerile prezidenţiale în toate municipiile din judeţ. Astfel, în turul doi Klaus Iohannis va câştiga la Piatra-Neamţ. Venim în faţa dumneavoastră pentru a vă prezenta  un front comun pro-Neamţ şi pro-România.“

Viceprimarul Dragoş Chitic  a spus că se alătură echipei Klaus Iohannis şi că acesta este începutul de coalizare a dreptei la Piatra Neamţ. „Am discutat cu colegii mei consilieri independenţi şi am căzut de acord că vom susţine dreapta şi Klaus Iohannis aici la Piatra-Neamţ“.

Referitor la votul din diaspora, deputatul PNL Mugur Cozmanciuc a precizat că „toată ţara a văzut ce s-a întâmplat cu votul românilor din diaspora – cetăţeni români care aduc anual miliarde de euro în ţară au fost batjocoriţi şi au fost lăsaţi să stea la coadă ore în şir, pentru a-şi exercita un drept fundamental. Nemţenii nu sunt departe de acest fenomen, pentru că mulţi dintre ei sunt plecaţi în străinătate, la muncă, în Italia, Marea Britanie, Spania, Austria. Soluţiile erau numeroase: suplimentarea numărului secţiilor de votare, stabilirea ca votul în diaspora să se desfăşoare pe parcursul a două zile, sâmbătă şi duminică, prin emiterea unei ordonanţe de urgenţă.  Actualului guvern i-a lipsit însă voinţa. Era previzibil că secţiile de votare trebuiau suplimentate faţă de ce s-a întâmplat în 2009, pentru că şi numărul românilor din diaspora a crescut cu 20% în ultimii cinci ani“.

Primarul Alexandru Drăgan a adăugat că se simte fericit de rezultatul alegerilor şi şi-a manifestat speranţa să câştige Klaus Iohannis alegerile. „Mi-au spus copiii plecaţi în afară, cu lacrimi în ochi, că, dacă Victor Ponta va câştiga alegerile, ei nu o să se mai întoarcă în ţară. Mă doare să văd oamenii care suferă de dor faţă de copiii lor plecaţi afară. Avem nevoie de o Românie în care Klaus Iohannis să câştige alegerile.“

Mugur Cozmanciuc  a adăugat: „Pe 2 noiembrie  au votat 9.723.232 de români. Dintre cei care au votat 1.202.300 au fost pe liste speciale şi urne mobile. Ponta a avut 3.836.093 voturi. Iohannis a avut 2.881.406 voturi. Diferenţa între cei doi candidaţi a fost de 954.687 voturi. Concluzia? Au câştigat listele speciale şi urnele mobile. Voturile pe care Victor Ponta le-a obţinut pe listele suplimentare se abat semnificativ de la media judeţeană în avantajul acestuia. Putem să înţelegem numărul mare de voturi din centrele universitare sau judeţele turistice. Dar restul? Este clar că  dreapta a câştigat primul tur, iar noi liberalii ne vom lupta ca în turul II al alegerilor astfel de mecanisme să nu vicieze voinţa cetăţenilor. Fac un apel clar către nemţeni ieşiţi la vot pe 16 noiembrie pentru a câştiga voturile dumnea-voastră, ale copiiilor dumneavoastră, o parte plecaţi în străinătate şi nu listele speciale sau urnele mobile!“

BIROUL DE PRESĂ

2 COMENTARII

  1. ROMANIA TREZESTETE, MOLDOVA TREZESTETE, NEMTENI TREZITIVA SI VOTATI OCCIDENTUL ….. VOTATI CA IN TRANSILVANIA KLAUS IOHANNIS UN OM CARE NU A FACUT POLITICA, UN OM NEUTRU…….
    NU VA LASATI PACALITI

    R O M A N I T R E Z I T I V A!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Unii, inainte sa ne dea desteptarea. precum ceasul cel cu cuc, ar trebui sa invete sa scrie corect Romaneste ! Duceti-va d-le si mai scoliti-va ! Dupa, prezentati-ne indemnurile d-voastra. Nu va lasati !! Traiasca ca intotdeauna ai vostri ! Sper ca cand veti citi sa nu va ofuscati. Va salut respectuos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.