Acasă Administratie La clasele cu predare bilingvă, de la „Calistrat Hogaş“, se va intra...

La clasele cu predare bilingvă, de la „Calistrat Hogaş“, se va intra fără examen

502
1
DISTRIBUIȚI

În acest an, admiterea la clasele cu predare bilingvă (română-engleză) şi la clasele cu predare intensivă a limbii engleze, de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş„ Piatra-Neamţ, se va face fără examen. Proba de verificare a cunoştinţelor de limbă străină nu va mai fi susţinută, fiind echivalată cu rezultatele obţinute de elevi la limba engleză în cei patru ani de gimnaziu.

Potrivit unui anunţ făcut de reprezentanţii liceului pietrean, „proba de verificare a cunoştinţelor la limba modernă constă în recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute pe parcursul ciclului gimnazial la limba modernă pentru care se optează la admiterea în clasa a IX-a cu predare a unei limbi moderne în regim bilingv sau a rezultatelor obţinute la examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine“.

Proba de verificare a cunoştinţelor la limba modernă se echivalează cu media aritmetică, calculată cu două zecimale, fără rotunjire, a mediilor anuale aferente celor patru ani de studiu din învăţământul gimnazial la limba modernă pentru care optează elevul.

Candidaţilor care au promovat, pe parcursul învăţământului gimnazial, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine li se recunosc şi echivalează aceste rezultate, la cerere, dacă certificatul obţinut/diploma obţinută validează un nivel de competenţă lingvistică egal sau superior nivelului A2.

Nota minimă de admitere la proba de verificare a cunoştinţelor la limba modernă este 6.

Echivalarea probei de verificare a cunoştinţelor la limba modernă pentru admiterea în clasa a IX-a cu predare a unei limbi moderne de circulaţie internaţională în regim bilingv se realizează la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ gimnazial.

„Înscrierea candidaţilor în vederea echivalării testului de competenţe lingvistice se face la şcoala gimnazială de provenienţă, în perioada 7-14 iunie, prin transmiterea, de către părintele sau reprezentantul legal al elevului, pe adresa de e-mail/adresa poştală a unităţii de învăţământ (cu confirmare de primire) sau prin depunerea la unitatea de învăţământ gimnazial din care provine candidatul, conform calendarului, în format scanat/fotocopiat, a documentelor prevăzute în Anexa nr. 2 la OME nr. 3721/2021.

În cazul în care părintele/reprezentantul legal al elevului optează pentru depunerea documentelor la unitatea de învăţământ gimnazial din care provine candidatul, acesta informează, prin telefon sau e-mail, unitatea de învăţământ cu privire la intenţia de depunere a documentelor, în vederea planificării accesului în unitatea de învăţământ. În cazul în care, din motive tehnice, nu se poate realiza informarea telefonică sau prin e-mail, accesul se va face conform planificării generale realizate de unitatea de învăţământ“ – extras din metodologia admiterii în clasa a IX-a.

Rezultatele probei de verificare a cunoştinţelor de limba modernă se afişează pe site-ul şi la avizierul unităţilor de învăţământ gimnazial care au avut candidaţi pentru această probă, pe 18 iunie.

(Liviu ILIE)

1 COMENTARIU

  1. oricât m-am chinuit, nu am ințeles nimic! autorul bate ,,apa in piuă” : ba examenul nu se mai ține, ba se face programare la gimnaziu, dacă nu la gimnaziu atunci tot la gimnaziu! pe 18 iunie se vor afișa rezulttatele unui examen care… nu se mai organizează!!! de haram să-ți fie! curat murdar, monșer…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.